SVE IH JE MANJE Dvoje poznatih i iskusnih liječnika reklo zbogom koprivničkoj Općoj bolnici

Dr. Hećimović u karijeri je obavio više od 10.000 operacija


Autor: podravski.hr — 25.01.2018. / 7:26 Aktualno

Dr. Ljubica Rožman, bivša šefica odjela psihijatrije

Dr. Ljubica Rožman, poznata psihijatrica Opće bolnice u Koprivnici, početkom godine ‘objesila je kutu o klin’. Riječ je o još jednom u nizu iskusnih liječnika koji napuštaju bolnicu.
Nakon 39 godina i deset mjeseci radnog staža, dr. Rožman otišla je u mirovinu, baš kao i njen kolega s Kirurgije, dr. Davorin Hećimović, koji je u bolnici radio više od 40 godina, te, kako nam je nedavno kazao, obavio više od 10.00 operacija i na dežurstvima proveo više od sedam godina. Dr. Hećimović sve donedavno uskakao je u ispomoć unatoč umirovljenju, ali, kako doznajemo, više to ne radi.
Dr. Rožman je, kako i kolega Hećimović, umirovljena prije godinu dana, ali za to vrijeme radila preko ugovora o djelu na četiri sata. Isti je bio slučaj i s dr. Hećimovićem, koji je ranije umirovljen te je radio u traumatološkoj ambulanti dvaput tjedno.

Dr. Davorin Hećimović, ugledni koprivnički kirurg

Dr. Rožman posebno je teško pao rastanak od pacijenata. Bilo je i suza, kazala je, no svi će joj ostati u lijepom sjećanju, baš kao i kolege s odjela.
– Svi na odjelu zaista su bili korektni, izgradili smo lijep odnos. Ništa ne bih mogla izdvojiti kao nešto što će mi posebno ostati u sjećanju. Voljela sam svoj posao i predano ga radila, no u mirovini neću mirovati. Tek sad ću raditi, osmisliti svoj život koji mora ići dalje – istaknula je dr. Rožman, koja je na čelu psihijatrijskog odjela provela više od 20 godina, dakle, više od polovice svog radnog vijeka. (mi)
FOTO: NIKOLA WOLF