SVE MU ‘ISCIJEDILI’ Kruno: Guske su te noći u dvorištu digle veliku galamu, ali nisam se obazirao

Nisam povukao niti četiri brazde na našoj maloj oranici i traktor mi je stao. Nije mi bilo jasno kakav se kvar mogao dogoditi – ispričao je Kruno


Autor: podravski.hr — 27.11.2018. / 8:55 Crna kronika

Kruno Vršić pokraj traktora iz kojeg su lopovi 'isisali' zadnju kap nafte

Kruno Vršić iz koprivničkog naselja Starigrad požalio se kako mu je drski lopov nekidan iscijedio gorivo iz traktora, i to do posljednje kapi.
– Traktor sam ostavio pored kuće, malo dalje od ulaza u kuću, preko noći. Dan prije natočio sam u njega 20 litara goriva, a kad sam drugi dan krenuo orati, imao sam što vidjeti. Nisam povukao niti četiri brazde na našoj maloj oranici i traktor mi je stao. Nije mi bilo jasno kakav se kvar mogao dogoditi – ispričao je Kruno.
Kako kaže, traktor redovno održava i ispravan je pa je odmah pozvao majstora koji mu je rekao da je možda ostao bez goriva.
– Iako sam odmah odbacio tu mogućnost kad sam dan ranije natočio gorivo, ipak sam zavirio u rezervoar i imao sam što vidjeti. U njemu nije bilo niti kapi goriva. Odmah sam znao da mi ga je netko ukrao, i to tu noć nakon što sam ulio gorivo u traktor – rekao je Kruno.
Kako kaže, te je noći čuo guske koje ima u dvorištu da su digle galamu, no nije se previše obazirao na to.
– Guske su ponekad bolji čuvari od pasa jer jako galame kad nešto nije u redu, ali uopće mi nije palo na pamet da bi netko krao gorivo iz traktora. Nisam zvao policiju jer nije to neka ogromna vrijednost, ali baš sam ostao nasamaren. Nažalost, i prije sam primjećivao da mi nestaju stvari iz dvorišta, no nisam na to previše obraćao pažnju, ali sad vidim da sam nekome stalno na piku – rekao je Kruno.
Budući da nema ogradu, a nema ni javne rasvjete, lopovu, kako kaže, nije bio problem neopaženo ukrasti gorivo.
– Ovdje smo na brijegu, nemamo baš puno susjeda, a do nas niti ne vodi asfalt tako da u ovaj naš kraj rijetko tko zalazi i to je onda netko iskoristio – zaključio je Kruno. (sm)

Kruno Vršić u svojem dvorištu

FOTO: NIKOLA WOLF