Sve više građana se javlja policiji: “Zarazili” su nam računala i traže od nas novac

Podravski list profile

Koprivniča policija navodi kako joj se u posljednje vrijeme javlja sve više građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte primili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju.

– Navode da su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware) putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže iznos od 950 EUR u bitcoinima (BTC) kako navedene podatke ne bi javno objavili – ističe policija i dodaje da mole građane da ne odgovaraju na takve poruke, da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti.

“Nikome ne dajte svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisujte na sumnjivim internetskim stranicama”, upozorava policija i dodaje da, ako ste to učinili, promijenite ih odmah!

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a . 

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti