SVE VIŠE OBOLJELIH Zbog epidemije gripe koprivnička Opća bolnica zabranila posjete svim bolesnicima

Očekuje se kako će iduća dva do tri tjedna broj oboljelih od gripe značajno porasti


Autor: podravski.hr — 02.01.2018. / 18:45 Aktualno

Ulaz u koprivničku Opću bolnicu - do daljnjeg nema posjeta

Zbog sve više oboljelih od gripe od srijede, 3. siječnja, zabranjeni su posjeti bolesnicima na svim odjelima Opće bolnice u Koprivnici, neslužbeno doznajemo u toj ustanovi.
Zabranu je donijela bolnička uprava i pretpostavlja se kako će biti na snazi najmanje dva tjedna. Zabrana je uvedena kako se ne bi ugrozili najteži bolesnici. Odluka o zabrani službeno bi trebala biti priopćena sutra ujutro.
Potkraj prosinca u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je 20-ak oboljelih od gripe, a u Hrvatskoj je, prema neslužbenim podacima, dosad potvrđeno blizu 300 oboljelih. U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) navode kako su se kod nekih pacijenata razvile teže kliničke slike s uplama pluća, ali i upalama moždane ovojnice, odnosno meningoencefalitisa. Među oboljelima prevladavaju oni zaraženi virusom tipa B, a zabilježen je i manji broj oboljelih od tipa A.
Očekuje se kako će iduća dva do tri tjedna broj oboljelih od gripe značajno porasti. Hrvatski infektolozi napominju kako je ovogodišnja gripa podjednako ‘napala’ sve uzraste: djecu, radno aktivne osobe i umirovljenike. Vrhunac gripe očekuje se potkraj ovoga mjeseca.
Gripa je ove sezone došla nešto ranije nego inače. Prvi slučaj zabilježen je u Zagrebu već potkraj studenoga lani, a virusom se zarazilo dijete školske dobi. (rm)
FOTO: ARHIVA