U dva i pol mjeseca pronašli kokain kod pet pripadnika specijalnih snaga

Kod čak pet pripadnika najelitnije postrojbe Hrvatske vojske – Zapovjedništva specijalnih snaga pronađena je opojna droga kokain, prenosi Jutarnji.

Prije nekoliko dana policija je pronašla uzorke kokaina kod jednog civila, za kojeg se ispostavilo da je pripadnik upravo specijalnih snaga, u tom trenutku izvan službe. Pozvana je Vojna policija koja je utvrdila kako je vojnik pozitivan na kokain, te je utvrđeno kako je u zadnja dva i pol mjeseca peti vojnik iz spomenutih specijalnih jedinica.

Iako se pet vojnika čini malo, valja uzeti u obzir kako je sveukupan broj specijalnih snaga skup od ukupno 280 vojnika, što će reći da 2 posto pripadnika specijalnih snaga konzumira kokain.

Da je situacija u Hrvatskoj vojsci alarmantna, pokazuje i reakcija Ministarstva obrane i Glavnog stožera: nekoliko tjedana nakon prvog otkrića u srpnju smijenjen je brigadni general Perica Turalija s dužnosti zapovjednika, iako iz ministarstva tvrde kako se radi o redovnoj smjeni nakon isteka mandata.

Međutim, na novo imenovanje čekalo se više od dva mjeseca, što je neuobičajeno predugo s obzirom na slučajeve redovne zamjene.

Zasad nema informacija o istrazi, a nisu poznati ni razlozi smrti pripadnika OS-a koji je smrtno stradao izvan službe 30. rujna. Neslužbeno, on se vratio kući nakon stražarske dužnosti te je umro u snu. No, slučaj je tim neobičniji, budući da se smrt dogodila nekoliko mjeseci nakon što je u kratkom razdoblju pet pripadnika OS-a počinilo samoubojstvo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI