Sve zakockao u casinu pa sreću odlučio okušati lažnim novčanicama od 500 eura. Triput mu je prošlo…

Ljubičasta novčanica vrijedna je oko 3700 kuna, što je prosječna radnička plaća u Podravini


Autor: podravski.hr — 27.02.2018. / 15:36 Aktualno

Ilustracija / Sve je na koncu izgubio, pa i dvije tisuće lažnih eura

Muškarac (32) iz Ludbrega djelatnicama automat kluba u tome gradu u četiri navrata ‘podvalio’ je čak četiri lažne novčanice od 500 eura. Djelatnice su mu razmijenile novac ne sumnjajući da je riječ o krivotvorinama. Mladi je kockar na koncu sve izgubio.
Kad su u automat klubu – i to tek iz četvrtog puta – shvatili kako u rukama imaju lažni novac, sve je bilo prekasno. Mogli su samo pozvati policiju, a to su i učinili. Dogodilo se to sredinom listopada prošle godine, a jučer, četiri mjeseca nakon prijave, varaždinski su tužitelji na Općinskom sudu protiv ‘nestašnog’ kockara podignuli optužnicu zbog stavljanja u opticaj krivotvorenog novca. Optužnica je podignuta nakon provedene službene istrage varaždinskog Općinskog državnog odvjetništva.
“Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podignulo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja novca. Okrivljenika se tereti da je od 6. do 16. listopada 2017. u Ludbregu zamijenio četiri lažne novčanice od po 500 eura za odgovarajući iznos u kunama, znajući da su novčanice eura krivotvorene”, priopćili su varaždinski tužitelji.

Najveća novčanica u eurima ima ovu brojku

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o mladiću koji je u posljednje vrijeme ozbiljnije zaglibio u kocki pa se odlučio na kazneno djelo zbog kojeg bi mogao završiti i u zatvoru.
Da cijela stvar bude ljepša, mladić je djelatnicama ludbreškoga kluba s igrama na sreću podvaljivao najveće novčanice u eurima koje će se do kraja ove godine, prema odluci, Europske središnje banke, povući iz prometa. Zanimljivo je i kako se tim novčanicama najčešće koriste kriminalci.
Novčanica koju su prozvali “Bin Laden” predstavlja samo tri posto od ukupnih eura u platnom prometu, ali i gotovo 30 posto ukupne vrijednosti. Ljubičasta novčanica vrijedna je oko 3700 kuna, što je prosječna radnička plaća u Podravini. (ke)
FOTO: CROPIX