Sve zbog Bandića: SDP daje ‘košaricu’ načelniku, on se već polako ‘šmajha’ HDZ-u

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Milan Bandić i dalje radi na jačanju svoje stranke u Podravini, a novi korak mu je pridobivanje Danijela Zvonara, dosad nezavisnog načelnika Općine Kalinovac. Prelazak Zvonara i njegovih simpatizera koji su nakon 20 godina vladavine HDZ-a u Kalinovcu na prošlim lokalnim izborima preuzeli vlast, kažu naši dobro upućeni izvori, gotova je stvar i još se samo čeka i službeno potpisivanje odlaska “nezavisnih” Poberuna u Bandićevu stranku. Službena objava prelaska bila je zakazana za četvrtak, no kako je Zvonar podhitno morao na bolovanje, taj će se događaj naknadno održati.

Da će Zvonar “prijeći” k Bandiću dalo se naslutiti još prošli tjedan kad je na svom “fejsu” objavio fotografiju sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Iako je prelazak “gotova stvar”, Zvonar još uvijek ne želi ništa reći o tom svom potezu.

Bandić i Zvonar

– Sve će se znati u svoje vrijeme – kratko nam je poručio Danijel Zvonar koji u prelasku k Bandiću ima podršku svih svojih suradnika, uključujući i donačelnika Danijela Moslavca te predsjednika Općinskog vijeća Mladena Orešića.

Zvonaru je kao razlog odustajanja od nezavisnosti, kažu naši izvori, činjenica da bez političke “pripadnosti” ne može iz nadležnih ministarstava dobiti potpore za kapitalne projekte. Suradnja s Bandićem, dodaju naši izvori, prema mišljenju Zvonara otvorit će “vrata” tamo gdje su dosad bili zatvorena pa se nada da će povući novac za završetak izgradnje sportske dvorane i nova ulaganja u infrastrukturu.

No, odlazak k Bandiću Zvonara i “njegovo društvo” mogao bi koštati gubitka većine u Općinskom vijeću. Naime, Zvonar ima tri vijećnika i u koaliciji je sa SDP-om koji ima dva te HSS-om koji ima jedan mandat, dok HDZ ima pet vijećnika. Zvonar se nada, tvrde naši izvori, da će u slučaju okretanja leđa SDP-a i HSS-a novog koalicijskog partnera pronaći u HDZ-u jer je Bandić njihov koalicijski partner na državnoj razini.

Bilo kako bilo u Kalinovcu će sigurno uslijediti nova politička trgovina. I SDP i HDZ zasad ne žele govoriti kakav će biti njihov stav prelaskom Zvonara u Bandićeve redove.

– Naš koalicijski partner je u početku zajamčio svoju nezavisnost i službeno nemamo bilo kakvo saznanje da će se politički opredjeliti. Tek nakon službene informacije mi ćemo održati sastanak i uz suglasnost županijske organizacije donijeti svoj stav – kaže Tomislav Erdelec, predsjednik kalinovačkog SDP-a.

I HDZ će, ističe Darko Sobota, šef županijskog HDZ-a, svoj stav zauzeti tek kad informacija o prelasku “nezavisnih” bude službena.

FOTO: Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI