SVE ZBOG MALTEZERA Ogorčeni Filip (18): Mene je policija privela, a njima dlaka nije pala s glave

Platili su stanarinu, ali zbog psa su odmah izbačeni iz stana


Autor: podravski.hr — 12.02.2018. / 13:56 Aktualno

Ilustracija / Damir je u lokal odjednom ušetao sa sjekirom u ruci

Mladi Koprivničanac Filip Novosel (18) prošlog je tjedna proživio pravi pakao zbog kojeg se morao zajedno s majkom Milkom (56) odseliti iz stana koji su nedugo prije unajmili u Ulici hrvatske državnosti u Koprivnici.
Prošlog utorka ujutro na vrata su im banuli stanodavci s kojima od samog početka nisu u dobrim odnosima. Dok je Filip pobjegao susjedima kako ne bi sudjelovao u sukobu, 71-godišnja stanodavka izvrijeđala je njegovu majku Milku. Nakon toga ušla je u stan sa 68-godišnjim mužem. Bili su u pratnji nekoliko muškaraca koji su prema njihovoj naredbi poskidali sve prozore i vrata. U jednom je trenutku 71-godišnja stanodavka uzela sjekiru i na očigled stanara počela razbijati prozore koji su bili poslagani na stubištu u hodniku zgrade. Pozvana je i policija čiji su službenici prekršajno prijavili 71-godišnjakinju zbog drskog ponašanja.
Sukob oko istog stana s ‘gazdama’ nije bio prvi. Mladi Filip (18) tjedan dana prije toga tjelesno se sukobio sa svojim stanodavcem (68) koji mu je zajedno sa suprugom (71) ujutro upao u stan. Prema pravomoćnoj presudi koprivničkog Prekršajnog suda, rukama ga je izgurao iz stana pa ga na stubištu oborio na pod i udario. Prema presudi, nepoznatim je predmetom udario i njegovu suprugu po nadlaktici desne ruke, naguravao je, a na oboje je vikao i galamio. Potaknut događajima i presudom, Filip nam se sam javio u redakciju kako bi ispričao svoju stranu priče.

– Majka je unajmila stan od tih ljudi krajem siječnja i uredno platila 1300 kuna stanarinu kako su se dogovorili, no samo dva dana nakon toga počeli su problemi. Imamo psa, malog maltezera, za kojeg nismo rekli da imamo, a oni nisu ni pitali. Odmah je počela dernjava. Rekli su da se moramo taj isti dan iseliti – ispričao je svoju stranu priče Filip Novosel ogorčen što je nakon svega završio u policijskom pritvoru.
– Bio sam sâm kod kuće. Rekao sam im da pričekaju majku jer su se s njom dogovarali, a oni su na silu upali unutra i iz čista mira počeli sve stvari bacati u hodnik. Žena je krenula na psa da će ga primiti i također baciti. Stao sam između i vikao sam da ću pozvati policiju. U tom me trenutku njezin muž udario u međunožje, a ona me tukla drškom od metle. Kako sam se uplašio, njega sam izbacio van i udario. U toj situaciji ne znam tko bi postupio drugačije. Završio sam na policiji, gdje sam zadržan, a na moje iznenađenje završio sam i na sudu. Nakon tog sukoba nisu nam dali mira premda smo stanarinu platili uredno za mjesec dana. Nekoliko su puta dolazili s policijom, no policajci su im rekli da nas ne mogu izbaciti van jer smo platili stanarinu. Sada, u utorak, došli su s još četiri čovjeka, sjekirom, poskidali su sva vrata i prozore. Ta se žena derala na sve žive u zgradi i moju majku. Sve je vrijeđala i sjekirom je porazbijala sva stakla – rekao je Filip Novosel.
Na svu sreću, odmah su pronašli novi stan i još jednom u mjesec dana platiti stanarinu. Novac od prve stanarine nisu dobili natrag.
– Sva sreća što smo odmah našli stan. Jedna susjeda nas je selila, a pomoglo nam je pola zgrade. Rekli su nam da nismo prvi s kojima su se ti stanodavci do sada sukobljavali. Najgore mi je to što sam osuđen i ispao jedini krivac, a njima nije pala ni vlas s glave. Meni nitko nije vjerovao. Žena je i mene udarila metlom u glavu, bio sam na hitnoj. Na čelu mi se baš vidjela oteklina – ojađen je bio Filip Novosel.
Do bračnog para koji je Novoselima iznajmio stan nismo uspjeli doći. Nekoliko smo ih puta, osobno na adresi stanovanja te telefonski neuspješno pokušali kontaktirati. Karlo Eisenbeisser

Filip Novosel ispričao je svoju stranu priče

FOTO: KARLO EISENBEISSER