SVE ZBOG PIŠKORNICE Nazvao policiju i rekao im da će zaklati župana Korena. Ekspresno je uhićen

Na ispitivanju u policiji predstavio se okorjelim SDP-ovcem i protivnikom HDZ-a i Korena


Autor: podravski.hr — 03.03.2018. / 9:23 Aktualno

Župan Darko Koren policiji je rekao da se ne osjeća ugroženim

Rudi (67) iz okolice Koprivnice, koji je krajem studenog prošle godine uoči tematske sjednice Županijske skupštine o odlagalištu otpada Piškornica nazvao policiju i zaprijetio da će ubiti župana Darka Korena, kaznenim nalogom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim i osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora, a mora podmiriti i 300 kuna troškova suda.
“U ponedjeljak ću doći i ako ne bude imao zaštitu zaklat ću ovog križevačkog gada, vraga ovog Korena, da ću ga zaklati u ponedjeljak prije sjednice”, točno se tim riječima Rudi obratio policijskim službenicima koje je pozivom na 192 nazvao u subotu 18. studenoga prošle godine oko 14 sati.
Policajac u prvi mah nije znao što bi napravio, pa je obavijestio nadređene o ‘čudnom’ pozivu koji je primio. Nakon kraće konzultacije, preslušavanjem snimke razgovora, policajci su zaključili kako je poziv ‘ispunio obilježja kaznenog djela prijetnje’ te su pokrenuli kriminalističko istraživanje.
Jednostavnim pogledom na preglednik službenog telefona otkriveno je kako je poziv stigao iz mjesta kod Koprivnice i kako je vlasnik telefonskog broja danas 67-godišnji Rudi koji živi na toj adresi. Policajci su ga posjetili kod kuće i priveli u postaju, a nakon što je privedeni priznao da je iz čiste mržnje nazvao policiju i kako doista misli to što je rekao, uhitili su ga.

Kaznenim nalogom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim i osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora, a mora podmiriti i 300 kuna sudskih troškova

Ne otkrivajući identitet župana Darka Korena kao žrtve kaznenog djela, prijeteći poziv policiji potvrdila nam je i Dijana Žagar, službenica za odnose s javnošću podravsko-prigorske policije.
– Nakon što smo kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako sadržaj poziva ispunjava obilježja kaznenog djela, osumnjičeni je uhićen i priveden Općinskom državnom odvjetništvu na ispitivanje – rekla nam je nakon uhićenja Dijana Žagar iz koprivničke policije.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski su službenici o prijetnji morali informirati i župana Darka Korena. Nije mu bilo jasno zašto bi mu itko prijetio.
– Ma, nemam potrebe to komentirati, ali imam to što sam potpisao izjavu o tajnosti postupka koja mi nalaže da o tome nikome ništa ne govorim, a vi to znate – ispričao nam je tada Darko Koren.
Glavni antijunak naše priče, 67-godišnji Rudi je nakon ispitivanja kod tužitelja pušten je na slobodu zato što nije bilo razloga za njegovim pritvaranjem, niti se župan Koren osjetio ugroženim zbog prijetnji koje osobno na svojoj koži nije ni osjetio, već su mu prenijeli iz policije.
Tužitelji su prije dva tjedna protiv njega podignuli optužnicu koja je odmah stigla na Općinski sud u Koprivnici. Kazneni je nalog sud prihvatio i Rudija proglasio krivim. Rudiju je nakon togaukinuta nakon uhićenja izrečena mu zabrana približavanja i uznemiravanja župana Darka Korena. Tijekom ispitivanja na policiji i tužiteljstvu uhićeni je istražiteljima objasnio kako je policiju nazvao potaknut revoltom prema Darku Korenu i njegovoj politici. Predstavio se okorjelim SDP-ovcem i protivnikom HDZ-a i Korenove Mreže. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF