Svečana dodjela javnih priznanja naše županije: Nagrada za životno dijelo pripala Barbari Fuček-Leško

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svečanom dodjelom javnih priznanja naše županije danas je u koprivničkom Hotelu Podravina na simboličan način obilježen 27. rođendan Koprivničko-križevačke županije uz prigodnu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji županije.

-Ovo je poticaj da predano nastavite dalje. Velika većina je ostavila dubok trag u područjima kojima se bavite, u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima – rekao je župan Darko Koren.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Barbari Fuček-Leško iz Đurđevca za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom.

-Cijeli svoj život sam pokušavala biti maksimalno korektna i svima biti na pomoći, a tako bi i svi ostali ljudi trebali raditi na dobrobit cijelog društva. Želim da u našoj zemlji bude što više mladih koji će dokazati da smo narod koji voli pomoći – istaknula je Barabara Fuček-Leško.

Barbara Fuček-Leško

Kristinki Štefan pripala je nagrada Županije za promicanje ljudskih prava Mara Matočec, za volonterski rad na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a posebno kroz rad u Udruzi Mali pric iz Đurđevca.

Županijski skupštinari dodijelili su nagradu Udruzi Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke za doprinos ugledu i promociji naše županije na području kulture, vezano uz očuvanje kulturno-povijesne baštine, a ista nagrada pripala je i Turističkoj zajednici grada Koprivnice vezano uz osmišljavanje i organizaciju raznih turističkih manifestacija u gradu Koprivnici.

Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta primila je nagradu za postignuće i uspjeh na području sporta, kroz suđenje u osmini finala Svjetskog prvenstva u nogometu za žene u Francuskoj te je uvršena među 40 najboljih sutkinja svijeta. Robin trgovačko društvo za ugostiteljstvo i trgovinu iz Križevaca dobilo je nagradu za unaprjeđenje gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, kroz proširenje poslovanja i zapošljavanje novih radnika.

Zahvalnice za unaprjeđivanje kvalitete življenja na području županije dodjeljene su učenicima Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Udruzi Šinterice dobra srca iz Koprivnice za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa, Milanu Čapaliji, profesoru psihologije iz Križevaca.

Kulturno-umjetničko društvo Zrin iz Legrada dobilo je zahvalnicu za promicanje ugleda županije u zemlji i inozemstvu u području očuvanja izvornih napjeva, plesova, narodnih nošnji i običaja.

Zahvalnicu je dobilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica za uspjehe u radu i postignute rezultate, kao i za 80 godina svog postojanja.

No, osim nagrada i zahvalnica, podijeljene su i plakete župana. One su pripale Stanislavu Lovkoviću iz Koprivnice za promicanje sporta u lokalnoj zajednici, Marijanu Matočecu iz Đurđevca za promicanje vinogradarstva i vinarstva, dok je Ivan Matosović iz Križevaca plaketu dobio za promicanje humanitarne djelatnosti u zaštiti od požara.

Foto (Koprivničko-križevačka županija)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI