Svečana dodjela javnih priznanja naše županije: Nagrada za životno dijelo pripala Barbari Fuček-Leško

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svečanom dodjelom javnih priznanja naše županije danas je u koprivničkom Hotelu Podravina na simboličan način obilježen 27. rođendan Koprivničko-križevačke županije uz prigodnu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji županije.

-Ovo je poticaj da predano nastavite dalje. Velika većina je ostavila dubok trag u područjima kojima se bavite, u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima – rekao je župan Darko Koren.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Barbari Fuček-Leško iz Đurđevca za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom.

-Cijeli svoj život sam pokušavala biti maksimalno korektna i svima biti na pomoći, a tako bi i svi ostali ljudi trebali raditi na dobrobit cijelog društva. Želim da u našoj zemlji bude što više mladih koji će dokazati da smo narod koji voli pomoći – istaknula je Barabara Fuček-Leško.

Barbara Fuček-Leško

Kristinki Štefan pripala je nagrada Županije za promicanje ljudskih prava Mara Matočec, za volonterski rad na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a posebno kroz rad u Udruzi Mali pric iz Đurđevca.

Županijski skupštinari dodijelili su nagradu Udruzi Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke za doprinos ugledu i promociji naše županije na području kulture, vezano uz očuvanje kulturno-povijesne baštine, a ista nagrada pripala je i Turističkoj zajednici grada Koprivnice vezano uz osmišljavanje i organizaciju raznih turističkih manifestacija u gradu Koprivnici.

Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta primila je nagradu za postignuće i uspjeh na području sporta, kroz suđenje u osmini finala Svjetskog prvenstva u nogometu za žene u Francuskoj te je uvršena među 40 najboljih sutkinja svijeta. Robin trgovačko društvo za ugostiteljstvo i trgovinu iz Križevaca dobilo je nagradu za unaprjeđenje gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, kroz proširenje poslovanja i zapošljavanje novih radnika.

Zahvalnice za unaprjeđivanje kvalitete življenja na području županije dodjeljene su učenicima Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Udruzi Šinterice dobra srca iz Koprivnice za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa, Milanu Čapaliji, profesoru psihologije iz Križevaca.

Kulturno-umjetničko društvo Zrin iz Legrada dobilo je zahvalnicu za promicanje ugleda županije u zemlji i inozemstvu u području očuvanja izvornih napjeva, plesova, narodnih nošnji i običaja.

Zahvalnicu je dobilo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica za uspjehe u radu i postignute rezultate, kao i za 80 godina svog postojanja.

No, osim nagrada i zahvalnica, podijeljene su i plakete župana. One su pripale Stanislavu Lovkoviću iz Koprivnice za promicanje sporta u lokalnoj zajednici, Marijanu Matočecu iz Đurđevca za promicanje vinogradarstva i vinarstva, dok je Ivan Matosović iz Križevaca plaketu dobio za promicanje humanitarne djelatnosti u zaštiti od požara.

Foto (Koprivničko-križevačka županija)

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI