SVEČANOST U ĐURĐEVCU General Mladen Markač na otkrivanju skulpture cimbalista u Peskima

Skulpturu cimbalista izradio je šemovački kipar Đuro Zvonar, a uz blagoslov đurđevačkog župnika Ozrena Bizeka svečano su je otkrili gradonačelnik Željko Lacković i Marijan Fuček, predsjednik đurđevačke Udruge cimbalista Hrvatske


Autor: podravski.hr — 25.06.2013. / 20:00 Aktualno

ĐURĐEVAC – General Mladen Markač, počasni građanin Grada Đurđevca, prisustvovao je danas svečanom otkrivanju skulpture cimbalista ispred Doma koji nosi njegovo ime u njegovom rodnom đurđevačkom kvartu Peski.
Kratki boravak u rodnom Đurđevcu general Markač iskoristio je za uživanje u druženju sa svojim prijateljima iz djetinjstva koji su priredili i promociju udruga iz kvarta Peski koje spadaju među najaktivnije u gradu.
Skulpturu cimbalista izradio je šemovački kipar Đuro Zvonar, a uz blagoslov đurđevačkog župnika Ozrena Bizeka svečano su je otkrili gradonačelnik Željko Lacković i Marijan Fuček, predsjednik đurđevačke Udruge cimbalista Hrvatske.
Taj događaj je uvod u ovotjednu Legendu o picokima, scenski prikaz bitke s Turcima koji se i ove godina odvija pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika dr. Ive Josipovića.
IZVJEŠTAVAJU: Darko Imbriša i Dinko Borozan
Skulptura