Svetlana: “Nisam mogla prazniti jamu pa su se fekalije vraćale u kuću!”

Svetlana Kamenar iz Križevaca javila nam se zbog problema za koje, izgleda, nitko zasad nema rješenja. Naime, prije nekog vremena dobila je novog susjeda koji je krenuo u renovaciju vikendice, a prilikom tog procesa na neko je vrijeme zatvorio pristup do Svetlanine kuće koja zbog svega nije mogla isprazniti septičku jamu pa joj se sadržaj počeo vraćati u kuću.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Čovjek je kupio zemlju pored mene, postali smo susjedi i krenuo je uređivati vikendicu, a ja od tada živim u noćnoj mori. Najprije mi je uzurpirao put i nije mogao doći čovjek da mi izore vrt pa ove godine nemam ništa od vrta, no to nije ni blizu najgoreg jer zbog zatvorenog puta nisu mogli doći ni da mi isprazne septičku jamu pa su mi se fekalije u jednom trenutku počele vraćati u kuću. Zvala sam tada komunalne redare koji su došli sve pogledati, no njega tada nije bilo jer je otišao na godišnji i negdje na more i oni nisu ništa mogli – započela je priču Svetlana.

Kaže kako se na kraju spojila preko susjedove jame koji je priskočio u pomoć i dodala kako joj uopće ne smeta što se nešto uređuje, već što se sve okolo maltretira. Dodala je kako i ostalim susjedima sve to smeta, no svi šute.

– Hvala Bogu da se nešto sređuje, ali mogao je sve te stvari ostaviti i ispred kuće,  a ne iza i to još na putu koji se koristi. Najprije crjepovi, pa neki materijal, pa šljunak… Kad god bih ga pitala nešto, rekao je da se strpim, a onda kad se zaštopala jama, onda je bio na moru. Pa nemoguće je tako živjeti – ispričala je Svetlana.

Kaže kako je već digla ruke od svega jer joj nitko ne pomaže, a požalila se i kako je novi susjed već nekoliko puta palio plastiku i otpad iza kuće, što jako smrdi. Pokazala nam je i hrpu za koju kaže kako je sigurno pripremljena za paljenje.

– Već 6-7 puta palio je tu iza plastiku i onda je tu nemoguće živjeti i disati. To je strašan smrad, a nije ni zakonski dozvoljeno. Sada je isto hrpa već spremna i samo čekam kad će opet paliti. Imam i unuka koji je astmatičar i to je i za njega užasno – rekla je Svetlana.

Zvali smo i komunalnog redara koji je bio kod Svetlane i njezinog susjeda vezano uz ovaj problem i koji nam je rekao kako je problem s putem riješen te da će put biti raščišćen. Isto tako, rekao je kako se slučaj rješava te da daljnje detalje ne smije otkrivati pa tako nažalost nismo uspjeli doći do Svetlaninog susjeda i pitati za komentar oko cijele situacije.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI