Svi dolaze gledati balzamirano tijelo mladog Karla: Proglasit će ga blaženim…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Carla Acutisa, talijanskog tinejdžera poznatog kao “Božji influencer”, Katolička crkva će u subotu proglasiti blaženim. Tinejdžer je bio duboko religiozan i htio je širiti katoličku vjeru na moderan način.

Carlo Acutis umro je od leukemije u dobi od 15 godina 2006. godine, a njegovo tijelo ekshumirano je početkom prošle godine i izloženo u Asizu, rodnom gradu Sv. Franje, gdje je Acutis tražio da bude pokopan i gdje će se održati misa beatifikacije. Beatifikacija je korak udaljena od svetosti ili kanonizacije.

Dječak je bio zaljubljenik u računala iz Milana, a na internet je gledao kao na sredstvo širenja katoličke vjere. Pomagao je svećenicima da izrade internetske stranice za svoje župe te je kreirao internetsku izložbu o vjerskim čudima iz cijeloga svijeta.

Njegova je majka, Antonia Salzano, rekla kako je njezin sin “smatran računalnim genijem jer je znao logaritme, znao je izrađivati programe i čitati stručne tekstove o tim temama”.

Acutis je noću znao izlaziti i dijeliti hranu te pokrivače beskućnicima, a pohvalio ga je i sam papa Franjo.

“Carlo nije upao u zamku i znao je koristiti novu komunikacijsku tehnologiju za prijenos Evanđelja, za prenošenje vrijednosti i ljepote”, rekao je papa.

Izvor: HINA

FOTO Screenshot YouTube

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI