SVI NA NOGAMA Pripremaju se za državno prvenstvo, kamp-kućice i čamci moraju se maknuti

Svi radovi trebali bi završiti do polovice travnja, a pravi test staze će imati 6. svibnja


Autor: podravski.hr — 24.02.2019. / 19:54 Sport

Sa sastanka na Šoderici

Jezero Šoderica od 12. do 14. srpnja ove godine bit će domaćin završnice Kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke te juniore i juniorke. Prema riječima Ivana Petaka, predsjednika Sportsko-ribolovnog saveza naše županije, događanje koje će okupiti oko 400 natjecatelja, kreme hrvatskog ribolova, održat će se na Šoderici i Jegenišu, dakle, na području dvije općine, Legrada i Drnja.

U organizaciji tako važnog događanja ne smije biti propusta, stoga je Petak u četvrtak na Šoderici okupio načelnike Legrada i Drnja, Ivana Sabolića i Petra Dombaja, Gorana Matijašića, člana Upravnog odbora županijskog Ribolovnog saveza i člana SRK-a Štuka Torčec, te Darija Raknića i Sašu Horvoića iz Bistre Đurđevac, koja će bagerima uskoro na Šodericu, ponajprije drnjansku stranu, i pripremiti stazu za natjecatelje. Navozit će se šljunak, koji je osigurala Nexe grupa, očistiti voda i obala, ali i srušiti drveće koje će smetati, a troškove će u jednakom omjeru snositi dvije općine. Kad krenu radovi, neke kamp-kućice na samoj obali, kao i drveni čamci, pritom će ometati rad strojeva, pa su sudionici sastanka zamolili vlasnike da ih sami uklone ili će ih oni. Riječ je o dijelu od Podravkine barake nadalje.

I Općina Hlebine također će sudjelovati, ako će biti potrebno, i osigurati stazu na Prosenici. Točan broj muških natjecatelja u kategoriji seniora i juniora već se zna, dok je u kategoriji žena broj mjesta neograničen, budući da ih je malo, i sve koje izraze želju za natjecanjem moći će nastupiti.

Svi radovi trebali bi završiti do polovice travnja, a pravi test staze će imati  6. svibnja, kada će se na spomenutim terenima održati Kup županije. Bit će to generalna proba za završnicu Kupa.

Trebat će ukloniti i kamp-kućice i čamce

Slično natjecanje kadeta na Šoderici već je održano prije 15 godina, no ovo će bit mnogo masovnije, a ujedno i velika čast čelnim ljudima Ribolovnog saveza županije. Naravno, domaći teren bit će velika prilika i izazov i natjecateljima iz naše županije.

– Kao domaćini imamo pravo na dodatnu ekipu, ali i inače imamo jako dobre natjecatelje u toj disciplini i od njih očekujemo velike stvari. Najviše očekujemo od SRK Štuke Torčec, SRK Koprivnice, SRK Picoka Đurđevac i SRK Karasa Kuzminec – kazao je Ivan Petak. M. Ištvanović

FOTO: Nikola Wolf