SVI NA SELO Podravska općina mladima nudi do 70.000 kuna, ali postoji samo jedna caka

Želimo pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambene problematike - navode u Općini


Autor: podravski.hr — 10.03.2019. / 13:55 Aktualno

Ilustracija / Općina daje odlične mjere za naseljavanje mladih

Općina Legrad raspisala je natječaj kojemu je cilj spriječiti daljnju depopulaciju, ali i privući nove mlade obitelji na područje općine. Trenutačno su raspisne dvije mjere, i to one kojima se potiče gradnja nove nekretnine te kupnja ili obnova postojeće.

– Želimo pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambene problematike radi sprječavanja raseljavanja te naseljavanja mladih obitelji – poručili su iz Općine.

– Kao prihvatljiv trošak priznaju se troškovi kupnje građevinskog zemljišta, odnosno stambenog objekta u vlasništvu druge fizičke ili pravne osobe, uz uvjet da se kupljena nekretnina nalazi na području općine i da se podnositelj zahtjeva nije u nju uselio prije 1. siječnja 2018. godine – piše u pozivu.

Legrađani žele zaustaviti sve veću depopulaciju

Potpora mladoj obitelji po ovoj mjeri odobrava se u visini do 50 posto iznosa kupoprodajne cijene, a maksimalno 30.000 kuna za kupnju građevinskog zemljišta i do 20 posto za stambeni objekt, a maksimalno 70.000 kuna.

Druga mjera odnosi se na sufinanciranje projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole za izgradnju ili za rekonstrukciju te nabava materijala i izvođenje radova. Tu mlade obitelji mogu dobiti novac za pokrivanje maksimalno 75 posto troškova, ali ne više od 25.000 kuna za izradu projektne dokumentacije te u visini do 25.000 kuna za kupnju materijala i izvođenje radova. Uvjet je da ostanu živjeti u nekretnini za koju se dobiju poticaji 15 godina i da prijavitelji imaju najmanje srednju školu. (md)

FOTO: Ilustracija