Svi razredi osnovne škole kreću u školu u ponedjeljak, i završni razredi srednje

Na današnjoj online sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, župani su nakon konzultacija s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom, u kontekstu održavanja nastave u osnovnim i srednjim školama, iznijeli stavove kao osnivača osnovnih i srednjih škola.

Župan Darko Koren, potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, nakon jučerašnjih konzultacija s ministrom, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju na području Koprivničko-križevačke županije, prihvatio je prijedlog ministra za koji je suglasna većina župana, te je Županija školama kojima je osnivač uputila model po kojem će se odvijati nastava u drugom polugodištu.

Sukladno navedenom modelu nastava će početi u ponedjeljak, 1. veljače, a u kontaktnom obliku će se, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola  koji ne pohađaju završne razrede.  

Župan je istaknuo kako vjeruje da će održavanje nastave, kao i dosad, biti uspješno organizirano na najvišoj razini.

„Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u ovim izvanrednim okolnostima. S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Između ostalog, o ovoj smo problematici razgovarali i na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj sam županima iznio stav naše županije. Vjerujem kako će ravnatelji sa svojim suradnicima uspješno organizirati nastavu  pri čemu još jednom apeliram na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji“, kazao je župan.

Spomenimo na kraju kako će se ovisno o razvoju epidemioloških uvjeta modeli izvođenja nastave mijenjati, a o promijeni modela škole će dobivati pravovremene obavijesti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI