Svi se opraštaju od Marina: Oglasila se i Podravka…

Vijest o smrti predsjednika Uprave Podravke Marina Pucara brzo se proširila internetom i društvenim mrežama. Brojni prijatelji, poznanici i radnici Podravke i Belupa s tugom se i u nevjerici opraštaju od Marina

Oglasili su se i iz Podravke:

„Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!“, riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima. I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u „kompaniju sa srcem“.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave, a 2014. postaje Predsjednikom Uprave Zvečeva d.d. te tu funkciju obnaša do kolovoza 2016. godine. Nakon toga, u veljači 2017. godine slijedi povratak u Podravku gdje postaje Predsjednikom Uprave.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na istom fakultetu završio poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga. Svoje obrazovanje nastavlja i dalje te, pored ostaloga, 2020. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku završava doktorski studij Management na temu “Strategija upravljanja širenjem marke u hrvatskoj prehrambenoj industriji”.  

Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje, liderske sposobnosti i nevjerojatna energija, doveli su Podravku pod njegovim vodstvom do najboljih rezultata u svojih više od 70 godina postojanja. To je prepoznala i poslovna zajednica tako da pored brojnih funkcija koje je obnašao, između ostalog i kao zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske gospodarske komore, u rujnu 2020. godine izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca.

Ovim putem u ime svih Podravkašica i Podravkaša izražavamo najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima.

Hvala ti naš Predsjedniče na svemu od srca, pravog onog Podravkaškog kojeg si stalno s ponosom isticao.”

Vijest o smrti prenio je i Marinov omiljeni NK Slaven Belupo:

“Ovim putem izražavamo sućut obitelj, a tebi Marine hvala na svemu, počivaj u miru i primi posljednji pozdrav od svog Slavena.”

Brojni njegovi poznanici, prijatelji te radnici Podravke oprašaju se na društvenim mrežama od Marina Pucara.

Abedin: Užasna vijest, veliki hendikep. Marine počivaj u miru. Familiji iskrena sućut.

Branko: Velika tuga za Podravku i cijelu Hrvatsku.

Kristian: Počivaj u miru dobri čovječe…

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI