Švicarski div gradi novi pogon u Ludbregu

Specijalizirana kompanija Variosystems AG, koja zadnje dvije godine posluje i u Ludbregu u kojem u najmu ima poslovni pogon, prema nekim informacijama, ima namjeru graditi novi pogon kako je i prvotno bili najavljeno.

Ova vijest objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Radi se o švicarsko-američkom elektroničkom divu koji trenutno u najmu u Ludbregu ima 800-tinjak kvadrata hale u Koprivničkoj ulici, a inače posluje diljem svijeta te ima oko 1600 zaposlenih i ostvaruju promet veći od 150 milijuna eura. Pogone imaju u Švicarskoj, Americi, Šri Lanci i Kini, a njihovi uređaji namijenjeni su prije svega za raznu industriju, medicinu, avijaciju, ali i autoindustriju.

Provjerili smo što se događa s novim pogonom i kada je u planu početak gradnje, a njihov direktor Dario Germann odgovorio nam je kako je cijeli proces vezan uz sljedeću stepenicu poslovanja u Hrvatskoj još uvijek u fazi odlučivanja te detaljnije informacije još uvijek nisu dostupne. Isto tako, konkretnije informacije očekuju se krajem listopada i početkom studenog, a s obzirom na to da je gradnju najavio Slobodan Mikac, generalni konzul Hrvatske u Švicarskoj, koji je značajnu ulogu u spajanju imao i prije dvije godine, za očekivati je da će se gradnja kroz mjesec dana i potvrditi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI