Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SVINJSKA POSLA: Gazdi farme novčana kazna zbog neuredne dokumentacije

Josip (52) iz Splita, gazda farme svinja u Maloj Mučni, mjestu u općini Sokolovac, presudom Općinskog suda u Koprivnici mora platiti 3000 kuna kazne zbog kršenja zakona o veterinarstvu. Osuđen je na temelju prijave Veterinarske inspekcije nakon nadzora obavljenog 9. i 13. srpnja ove godine. Tada je utvrđeno kako na farmi nisu udovoljeni zakonom propisani uvjeti.

Veterinarski je inspektor tijekom nadzora utvrdio kako se na lokaciji farme u Maloj Mučni ne vodi na propisani način registar svinja na gospodarstvu, odnosno nije vođena evidencija prijave rođenja, uginuća, klanja i premještanja životinja. Osim toga, na farmi se postupalo, kako je utvrđeno, “protivno odredbama koje reguliraju područje identifikacije, registracije, premještanja životinja načina vođenja evidencija, načina i postupka označavanja životinja, načina i postupka s markicama i putnim listovima”.

Uz sve to, utvrđeno je kako se na lokaciji farme ne vodi evidencija o primjeni veterinarsko-medicinskih proizvoda na životinjama čiji su proizvodi namijenjeni prehrani ljudi. Ako okrivljen i plati dvije trećine kazne, 2000 kuna, ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti.

FOTO: ILUSTRACIJA (FACEBOOK)

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI