SVINJSKA POSLA: Gazdi farme novčana kazna zbog neuredne dokumentacije

Josip (52) iz Splita, gazda farme svinja u Maloj Mučni, mjestu u općini Sokolovac, presudom Općinskog suda u Koprivnici mora platiti 3000 kuna kazne zbog kršenja zakona o veterinarstvu. Osuđen je na temelju prijave Veterinarske inspekcije nakon nadzora obavljenog 9. i 13. srpnja ove godine. Tada je utvrđeno kako na farmi nisu udovoljeni zakonom propisani uvjeti.

Veterinarski je inspektor tijekom nadzora utvrdio kako se na lokaciji farme u Maloj Mučni ne vodi na propisani način registar svinja na gospodarstvu, odnosno nije vođena evidencija prijave rođenja, uginuća, klanja i premještanja životinja. Osim toga, na farmi se postupalo, kako je utvrđeno, “protivno odredbama koje reguliraju područje identifikacije, registracije, premještanja životinja načina vođenja evidencija, načina i postupka označavanja životinja, načina i postupka s markicama i putnim listovima”.

Uz sve to, utvrđeno je kako se na lokaciji farme ne vodi evidencija o primjeni veterinarsko-medicinskih proizvoda na životinjama čiji su proizvodi namijenjeni prehrani ljudi. Ako okrivljen i plati dvije trećine kazne, 2000 kuna, ona će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti.

FOTO: ILUSTRACIJA (FACEBOOK)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI