Svitanje i PORA se prijavili za projekt težak 5,5 milijuna: Želimo dodatno pomoći djeci bez roditeljske skrbi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, koji brine o djeci bez roditeljske skrbi i razvojna agencija PORA prijavili su veliki projekt težak čak 5,5 milijuna kuna!

Specifični cilj projekta “Zrno nade za nas mlade” je unaprjeđenje sposobnosti Svitanje za pružanje usluga poludnevnog boravka, rehabilitacije djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi ili s problemima u ponašanju te usluga zajedničkog rada i savjetovanja s djecom, roditeljima, udomiteljima i posvojiteljima sa svrhom smanjenja korisnika usluga smještaja u institucijskim oblicima skrbi, jačanje kapaciteta stručnjaka provođenjem edukacija te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Projekt za Svitanje je poslan!

-Projektom će se osigurati preduvjeti za rad i zapošljavanje novog mobilnog tima za pružanje socijalnih usluga, edukacije zaposlenika, niz radionica za korisnike socijalnih usluga, zatim organizacija usluge poludnevnog boravka za ciljane skupine, nabava novih vozila za rad mobilnog tima i ostala potrebna oprema za rad poludnevnog boravka. Provođenjem projektnih aktivnosti jačaju se pretpostavke za provođenje procesa deinstitucionalizacije te se smanjuje potreba za korištenjem institucijskih oblika skrbi i izdvajanjem djece i mladih iz obitelji – rekli su u Pori.

FOTO KcKž /

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI