Svjetski stručnjaci: Hrvatske ceste su dosta bolje od njemačkih!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svjetski gospodarski forum je u Izvještaju o globalnoj konkurentnosti iz 2019. godine iznio cijeli niz zanimljivih statistika, od kojih je nama možda najzanimljivija ona vezana uz promet, javljaju iz Revije HAK.

Objavljeni su rezultati anketa u kojima su se tražila mišljenja čelnih ljudi u raznim gospodarskim granama. Oko 13 tisuća rukovoditelja je odgovaralo na 78 pitanja, u kojima se tražilo da ocijene stanje u određenim područjima na razini cijele države. Ocjene su varirale od 1 (izuzetno loše) do 7 (izuzetno dobre).

Tako su na objavljenoj karti Europe prikazane ocjene kvalitete cestovnog prometa po državama, a prema rezultatima Hrvatska i ne stoji toliko loše. Štoviše, naše ceste su bolje ocijenjene od onih u Francuskoj i Njemačkoj.

S ocjenom 5,6 u ukupnom svjetskom poretku smo, prema rezultatima ankete, na visokom dvanaestom mjestu, dok smo u Europi čak šesti. Najkvalitetnije ceste u Europi nalaze se u Nizozemskoj, Švicarskoj, Austriji i Portugalu, a ispred Hrvatske još se nalazi Španjolska.

FOTO: Ilustracija

Mapa: Landgeist, twitter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI