TAJNA DRAVSKE LUBANJE Jesu li istražitelji na tragu rješenja zagonetnog nestanka prije četiri godine

Čekaju se rezultati analize uzoraka lubanje


Autor: podravski.hr — 15.12.2017. / 17:38 Aktualno

Nestala Milena Čubrilo i mjesto gdje su ribiči upecali ljudsku lubanju

Policija i dalje provodi istraživanje kako bi se utvrdio identitet osobe koja se krije iza pronađene ljudske lubanje koju su nedavno iz Drave kod Pitomače izvukli domaći ribiči.
Lubanja je pohranjena na groblju u Pitomači gdje će se čuvati do završetka istrage, a kako smo doznali, iz nje su izuzeti tragovi potrebni za DNK i druge forenzičke analize. Istražitelje najviše zanima dob i spol osobe koja se krije iza pronađenih kostiju glave.
Kako sami nemaju otvorenog slučaja utapanja, pitomački su policajci, koji zbog teritorijalne nadležnosti vode slučaj, najprije kontaktirali policijske uprave koje leže uzvodno na Dravi.
Jedini neriješeni slučaj utapanja seže iz kraja srpnja 2013. godine kada je u Dravi kod Molva nestala Bjelovarčanka Milena Čubrilo (51).
Logično je da su prve korake istražitelji usmjerili prema tom nesretnom slučaju.
Naš sugovornik blizak policijskim krugovima potvrdio je kako policajci neće srljati, već će pričekati rezultate forenzičkog vještačenja lubanje kojem je preliminarno utvrditi spol i dob. Ako iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu dobiju potvrdu kako je riječ o ženskoj lubanji koja bi godinama mogla odgovarati nestaloj Mileni, tada će se od najbližeg člana obitelji zatražiti uzorak za usporedbu DNK.
Milena Čubrilo službeno je proglašena mrtvom tek u svibnju ove godine, više od četiri godine nakon nestanka, kada je Općinski sud u Bjelovaru njezinom suprugu Marijanu Ptičaru službeno uručio smrtovnicu.
Kako je pisao tjednik Bjelovarac, njezin suprug tijekom tih je nesretnih godina prošao brojne neugodnosti, a jedno je vrijeme, nepravedno, čak bio i osumnjičenik za njezino ubojstvo!
Kobnog dana Marijan Ptičar mirno je pecao nedaleko od Repaškog mosta, dok je Milena ušla u hladnu rijeku kako bi se osvježila. Bio je to posljednji put da ju je vidio živu.
– U jednom sam trenutku samo čuo: Marijane! Okrenuo sam se i vidio njezine ruke u zraku, a voda ju je već nosila. Bio sam na dvadesetak metara. Odmah sam potrčao i bacio se u rijeku, no struja ju je već povukla ispod površine – opisivao je dramatične detalje za tjednik Bjelovarac Milenin suprug Marijan Ptičar.
Kako na kraju ipak nije bilo dokaza da je Milena ubijena, policajci su odustali od takvog scenarija.
– Bio sam duboko svjestan postojanja kuloarskih nagađanja, ali i nevjerice kojom je obitelj pratila razvoj događaja u kojima nije bilo ničega, osim čekanja – ispričao je nedavno za Bjelovarac Marijan Ptičar. (ke)
FOTO: DARKO IMBRIŠA