TAJNI SASTANAK Ljuti politički neprijatelji, šef Podravke Mršić i župan Koren, na kavi u sjedištu tvrtke

"Inzistirao sam na nekim dilemama koje me muče, što u smislu efekata znače i što će procesi restrukturiranja nositi, prije svega što se tiče radnih mjesta", otkrio nam je Darko Koren


Autor: podravski.hr — 14.06.2013. / 16:14 Aktualno

KOPRIVNICA – Iza dobro zatvorenih vrata na sedmom katu Podravkine upravne zgrade u Starčevićevoj ulici u Koprivnici danas su se našli Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave tvrtke, i župan Darko Koren.
Kao političari, Koren i Mršić si nisu bili dobri, a odlazak Mršića u Podravku župan Koren je popratio teškim riječima i ustvrdio kako je sramota da na čelo Podravke dolazi profesor obrane i zaštite, bez elementarnih referenci za taj posao. Unatoč tome, Mršić je, što nije javno poznato, prvi uputio čestitku službenu županu Darku Korenu dan nakon lokalnih izbora, a sada ga je zvao na kavu u svoj ured. Očigledno da ga je i dobro ‘zašprehao’ jer Koren, koji nikad nije štedio Mršića, ovaj puta je vrlo oprezan s izjavama o njihovom sastanku.
– Ne bi htio da naš susret bude medijski eksponiran, tako smo se dogovorili – počeo je Koren.
Naveo je kako su razgovarali o Podravki i procesima restrukturiranja koji joj predstoje, a susret smatra, bez obzira na njihov raniji odnos, ‘minimumom političkog i poslovnog bontona’.
– Inzistirao sam na nekim dilemama koje me muče, što u smislu efekata znače i što će procesi restrukturiranja nositi, prije svega što se tiče radnih mjesta – otvorio je Koren priču te dodao kako s Mršićem nije išao u detalje daljnje budućnosti Podravke.
– Jako je važno što će se s Podravkom događati u budućnosti, ona čini više od 40 posto županijskog gospodarstva. Ja ću svoj sud donijeti i odlučit ću se za postupke koje ću povući. S gradonačelnicom Koprivnice Vesnom Želježnjak sljedeći tjedan trebao bih razgovarati, između ostaloga, i o Podravki – rekao je Koren.
Da se u Podravki ipak sprema smanjenje broja radnika, između redova je dao naslutiti župan Koren.
– Bojim se da će najavljeni procesi ići i bojim se da li će se broj radnih mjesta u prvom koraku moći održati. Ali, to bi oni iz Podravke trebali reći javnosti. Ja ću stajati na braniku interesa Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, da Podravka ostane koprivnička tvrtka i da broj zaposlenih ne padne u većem broju, to nam je najvažnije – zaključio je Koren.
Izvještava: ADELA SOČEV