Tajnik HDZ-a: Podravskim ni roštilj ne palim da mi kretenizam ne zasmrdi meso

Renato Kivač, tajnik HDZ-a: Nisam to ja napisao, netko mi smješta i hoće me ocrniti u javnosti. Razmišljao sam da odmah sve prijavim policiji...


Autor: podravski.hr — 17.12.2012. / 15:42 Aktualno

KOPRIVNICA – Renato Kivač, tajnik Županijskog odbora HDZ-a, sa svoga Facebook profila izvrijeđao je Podravski list, i to nimalo biranim riječima. Napisao je doslovce ovo: “Ja s Podravskim listom niti roštilj ne palim…Da mi ne zasmrdi meso sva ta kretenarija koja je nutra zdrobljena”.
Premda je taj komentar maknut nakon što je Kivač upozoren od stranačkih kolega da je posve neprimjeren i uvredljiv, mi smo ga prije toga uspjeli presnimiti. Kivač nam se pak prošli tjedan pravdao kako mu je netko provalio na Facebook profil.
– Za taj komentar koji je objavljen s mojeg profila nisam imao pojma. Jedne večeri ulogirao sam se i vidio da na listi prijatelja nemam ni jednog koprivničkog novinara, a imao sam ih sve. Tada sam vidio komentar i odmah od administratora zatražio brisanje cijelog profila – tvrdi tajnik podravsko-prigorskog HDZ-a.
Dodao je kako ga je iste večeri nazvao i Ernest Forjan, predsjednik koprivničkog HDZ-a, te ga pitao što bi to trebalo značiti.
– Razmišljao sam čak i o prijavi ovog slučaja policiji jer me netko očito htio ocrniti u javnosti ovakvim komentarima. Jamčim da s time nemam ništa – ponavlja Kivač.
Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a, nema nikakav komentar na sramotni javni istup svojeg tajnika.
– Ne znam o čemu je riječ pa ne mogu to ni komentirati – kratko će Sobota.
Ostaje, dakle, i dalje nejasno je li tajnik županijskog HDZ-a u svojem komentaru iznio osoban stav prema Podravskom listu ili je riječ o stajalištu njegove stranke. Marko Murković