TAKO TREBA Tek mu je 18 godina, a već ima četiri medalje i prema ribi se odnosi s poštovanjem

Kao osviješteni ribolovac, Antonio Gerić većinom prakticira sportski ribolov


Autor: podravski.hr — 13.01.2019. / 14:52 Aktualno

Antonio voli loviti i predatore metodom ulovi-pusti

S mladim ribolovcem Antoniom Gerićom (18) iz Kučana Ludbreškog tamošnja je ribolovna zajednica dobila još jednog, kako izgleda, doživotnog člana. Kako doznajemo, radi se o savjesnom ribiču koji se prema ribi i općenito ribljem fondu te okolišu odnosi odgovorno i s poštovanjem.
Tako je u ovom slučaju korist obostrana, Antonio uživa u ribolovu, a ribolovna zajednica dobila je jednog vrijednog člana. Antonio se ribolovom bavi od malena, praktički otkako je mogao u ruci držati ribički štap.
– Moji otac je također ribič i preko njega sam zavolio ribolov i na vodu intenzivno dolazim već desetak godina – objasnio je Antonio Gerić.
Ovaj mladić svestrani je ribič koji se bavi šaranskim i spin ribolovom, ovisno o sezoni i uvjetima.
– Ako bih baš morao birati što mi je draže, onda bih rekao da je to šaranski riblolov, ali volim i spin – objasnio je Antonio Gerić.
Da ne bi sve ostalo samo na dobroj volji i zabavi, Antonio odlazi i na razne ribolovne kupove većinom za šaranski ribolov, a tu su došli i rezultati.
– Sa šest kupova na kojima sam nastupio imam četiri medalje, i to dva prva i dva druga mjesta. Tako da sam zadovoljan s učinjenim ove godine. Bila je to uspješna sezona. Za sada odlazim samo na lokalne kupove i natjecanja jer za drugo bi troškovi bili preveliki – objasnio je Antonio Gerića.
Kao osviješteni ribolovac, Antonio većinom prakticira sportski ribolov.
– Ulovi-pusti je moja glavna metoda. Najviše me zanima sam ribolov i nastup na natjecanjima i slično – naveo je Antonio koji jedvice čeka početak nove šaranske sezone na proljeće.
– Prvi kup na koji planiram ići u ovoj godini održava se u travnju. No, to ne znači da u zimi ne idem na vodu. Sada je na redu spin ribolov jer zima je preduga, a da se ne bi u to vrijeme odlazilo na ribolov – napomenu je Antonio Gerić, koji je kao mladi ribič primijetio da je ribolov postao sve skuplji sport.
– Ima sve više vrsta pribora, hrane i ostalog što ribiči kupuju. No, svatko mora prilagoditi želje svojim mogućnostima. Ipak, industrija ribičkog pribora i ostalog vezno uz ribolov jako se razvila, to je neupitno – zaključio je Antonio Gerić. (md)
FOTO: PRIVATNA ZBIRKA