Talentirana slikarica ima probleme s leđima: Neke tablete više uopće ne pomažu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Brankica Međimorec iz Apatovca samouka je slikarica i umjetnica, no iako bi htjela svoj hobi pretvoriti u nešto više, teška zdravstvena slika ove 44- godišnjakinje trenutno joj to ne dozvoljava. Naime, Brankica od 2008. godine ima problema s leđima, zbog čega je trenutno na burzi rada.

– Problem s leđima počeo je 2008. godine, a prije tri godine imala sam tešku operaciju kad su mi ugradili da tako kažem ‘tiple’ u leđa koje su mi trebale pomoći. To se sad pomaknulo i pritišće mi kost i sad bih trebala opet ići na operaciju da to vade van, što bi bila teška operacija, a situacija s virusom to je odgodila, ne možeš se ni naručiti ni obaviti – ispričala nam je Brankica.

Brankica Međimorec

Zbog leđa nije u stanju raditi, ali ne može dobiti ni mirovinu pa je trenutno njezin hobi izrada slika i raznih umjetnina, što joj je ispušni ventil i u čemu najviše uživa iako zbog bolova u leđima i tu postoje ograničenja.

– Ne mogu raditi negdje gdje treba stajati ili nešto jer nakon dva sata moram prileći. Sad pijem tablete za bolove, nekad i po četiri dnevno, iako mi neke više ni ne pomažu, koristim kreme da bih mogla funkcionirati, ali je situacija loša. Voljela bih ovaj svoj hobi pretvoriti u posao, ali ni to ne mogu više toliko dugo raditi koliko bih možda htjela.

Brankica je inače potpuno samouka, a održala je i dvije izložbe slika, prvu 2008. godine, drugu 2016., no tad su se javili i problemi s leđima. Ipak, ova uporna umjetnica i dalje izrađuje umjetnine, a kako one nastaju možete vidjeti na njezinoj Facebook stranici Kreativa Izrade i na njezinu YouTube kanalu Blanka 12.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI