Tek mu je 93! “Zdrav sam, svaki dan vozim auto, a u veljači ću produžiti vozačku!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Alojzije Lovković iz Gotalova, naselja na području općine Gola, jedan je od najstarijih vozača u našoj županiji. I u 93. godini Alojzije skoro svakodnevno sjeda za volan svog VW up-a, a nerijetko ga sumještani mogu vidjeti i u traktoru jer još uvijek zajedno sa sinom uzgaja kukuruz i pšenicu.

Alojzije se osjeća odlično

Priču sa simpatičnim Alojzijem napravili su reporteri Podravskog lista, a objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju…

– Zdravlje me još uvijek super služi za moje godine pa i dalje uživam u vožnji i stalno produžujem svoju vozačku dozvolu. Sad mi vozačka vrijedi do veljače iduće godine i ako ću se i tad osjećati dobro, namjeravam je opet produžiti – priča nam Alojzije Lovković.

U 60 godina vozačke karijere Alojzije nije dobio nijednu kaznu, a jedinu prometnu nesreću imao je lani u prosincu i to ne svojom krivnjom. To je, ističe on, također jedan od razloga zbog kojeg i u 93. godini aktivan vozač.

Jedva čeka poljoprivredne radove

– Meni je važno i to što se ne moram nikome moliti za prijevoz kad moram nekamo otići. Hvala Bogu da nisam nikome na teret i da mogu još uvijek raditi i sam se brinuti o sebi i nadam se da će tako ostati do kraja mog života – ističe Alojzije Lovković.

Uskoro, dodaje on, kreće udarna sezona berbe kukuruza pa će traktor biti njegovo glavno prijevozno sredstvo. Još uvijek cijepa drva te na taj način održava i fizičku snagu.

Naučen je na rad od malih nogu

– Naučen sam od malih nogu puno raditi i to je moj recept za dobru vitalnost i u desetom desetljeću života. Sve dok će me noge i ruke služiti radit ću sve što treba na gruntu i oko kuće – zaključio je Alojzije Lovković.

Pored svojeg vw up-a

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI