Tek privremeno riješen spor: Ipak neće štićenike udruge izbaciti na ulicu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Spor koji je nastao na relaciji križevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Maslačak – Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) izglađen je prošli tjedan pod mentorstvom gradske uprave.

Do problema je došlo nakon što se COOR-u pojavila poteba za korištenjem prostora koji je koristio Maslačak, pa je izdan nalog za iseljenjem. U ponedjeljak su zbog toga roditelji osoba s intelektualnim teškoćama prosvjedovali, nakon čega je organiziran sastanak u gradskoj upravi.

Na njemu je pronađeno privremeno rješenje.

– Prostor koji smo koristili u COOR-u za administrativne poslove i individualni rad preuredit će se u učionicu, a mi ćemo se preseliti u prostor u kojemu je sada logoped, za kojeg će Grad pronaći rješenje. Najesen ćemo s COOR-om potpisati ugovor o najmu na godinu dana, što znači da sada imamo godinu dana da pronađemo trajno rješenje – kazala je Tamara Premuš, predsjednica udruge Maslačak.

Iz Grada su, pak, poslali priopćenje nakon satanka, u kojemu piše kako će se u godinu dana „intenzivno raditi na rješavanju ovog pitanja, bilo kroz nalaženje novog prostora za aktivnosti udruge Maslačak, bilo prijavama na natječaje +za infrastrukturne projekte kroz koje bi se mogla dograditi kuća u Gundulićevoj ulici koju je Grad dao na korištenje udruzi“.

Udruga Maslačak okuplja 80-ak roditelja djece i odraslih osoba s intelektualnim poteškoćama, a vodi brigu o 30-ak takvih osoba starijih od 21 godinu, za koje ne postoji institucionalna podrška.

FOTO Podravski list

Ako niste stigli… pročitajte i ovo: Par krumpirića i nekoliko preprženih lignji platio 93 kune!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI