TEKSAS U PODRAVINI Nepozvani upadaju u kuće, kradu i napadaju sjekirama, policija nemoćna

Ulaze mi u kuću nasilno i otuđuju meso i novac - rekao je Josip Bradić


Autor: podravski.hr — 29.04.2018. / 11:36 Aktualno

Ilustracija / Policija je obavila očevid na mjestu tragedije

Mirna Podravina proteklih je mjeseci sve samo ne mirna, od brojnih prometnih nesreća do brutalnih ubojstava, a prema posljednjim informacijama i mjesto gdje ordiniraju grupe ljudi koji su se totalno oteli kontroli. Jedan od posljednjih događaja zbio se u kući Josipa Bradića (63) u Botovu u Općini Drnje.

Kako nam mještani pričaju, u toj se kući često događaju nemili događaji, a u nekoliko navrata došlo je do provale i fizičkog obračuna između Josipova nećaka i nepozvanih gostiju dok ih je on pokušao uvjeriti da izađu iz kuće. Ono što najviše zabrinjava mještane Botova je što su u te događaje konstantno uključena nekolicina pripadnika jedne nacionalne manjine. Još su svježa sjećanja kada je ranije ove godine došlo to teškog incidenta u ugostiteljskom objektu u mjestu, tučnjave između jednog od gostiju i desetak pripadnika nacionalne manjine. Gost je ozlijeđen, ali je lakše ozljede dobio i vlasnik objekta koji je želio primiriti situaciju. Očevici nam govore da su posljedice mogle biti mnogo, mnogo gore.

 

Mještanin Botova pokazuje razbijen prozor

 

Do incidenta je došlo zbog neprimjerenog ponašanja jedne i druge strane, ali mještani su zabrinuti zbog načina na koji je taj incident “riješen“. Nakon tučnjave gosta objekta i dvojice nasilnika, u kratko vrijeme do objekta je došlo još petnaestak pripadnika iz susjednog naselja, od kojih su neki donijeli i sjekire u želji da se obračunaju s gostom ugostiteljskog objekta. U jednom trenutku sjekira je bila bačena i prema vlasniku koji se u zadnji trenutak uspio izmaknuti.

– Mi ne radimo nikakve podjele i želimo miran život za sve, ali nekolicina koja se nedavno doselila baca loš dojam na zajednicu – rekao je jedan od mještana Drnja, koje je htio ostati anoniman.

 

Nepozvani gosti dolaze mu svako malo

 

Uzrok neprimjerenih događaja u kući Josipa Bradića također je neprimjerno ponašanje jedne i druge strane, doznajemo u razgovoru s mještanima.

– Istina je da smo se prije dosta družili i da sam ih pozivao k sebi, ali sada oni u moju kuću dolaze nepozvano i ja ih ne mogu odvratiti od toga. Ulaze mi u kuću nasilno i otuđuju meso i novac – rekao je Josip Bradić, nakon čega smo pitali policiju provodi li kakve mjere da se spriječe događaji koji uznemiruju mještane.

– Vezano uz tučnjavu u Botovu prekršajno je prijavljeno sedam osoba te jedna osoba zbog prekršaja iz Zakona o oružju. Policija pak provodi sve mjere na očuvanju povoljnog stanja sigurnosti u tom kraju – odgovorili su iz policije. (md)

 

Foto NIKOLA WOLF