Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Teror kod Koprivnice: Mlatio suprugu, njenog oca optužio za krađu

Florian (30) iz jednog mjesta pored Koprivnice na Općinskom je sudu optužen zbog zlostavljanja supruge.

Nasilni je muškarac 26. srpnja prošle godine pod utjecajem alkohola između 16 i 18 sati najprije vikao na svoju suprugu, a zatim ju je uhvatio za kosu i vukao. Nakon toga je nesretnu ženu udario šakom u glavu i vikao da će najprije ubiti nju, zatim njezine roditelje, a onda i sebe. Nakon toga ju je ponovno rukama uhvatio za kosu i vukao je za obje ruke, a kada je zlostavljena žena pobjegla svojim roditeljima u susjednu kuću, vikao im je svima: “Sve ću vas riješiti, poubijat ću vas, cigani, lopovi, gamad”.

Zaradila lakše ozljede

Supruga mu je zatim prigovorila da se tako ne smije ponašati, a “za nagradu” ju je ponovno udario šakom u glavu. Sve skupa, svojoj supruzi Florijan je ozlijedio ručni zglob, a zaradila je hematome na podlakticama, glavi i ispod desnog kapka na licu te nagnječenje ramena.

Florian je u svom iskazu porekao da je tukao suprugu. Naveo je da je ona nasrnula na njega i da se zapravo on morao braniti.

– Kada je supruga otišla roditeljima, pošao sam za njom i pitao njezina oca, koji je ukrao stvari iz moje radionice, kada će ih vratiti. Nakon toga su mi se moja žena i njezini roditelji smijali i vrijeđali me. Govorili su mi neka idem na liječenje – kazao je okrivljeni Florian. 

Priznao krivnju

– Priznajem, udario sam je jer sam eksplodirao zbog uvreda koje su mi uputili. Udarila me je nekim željeznim predmetom. Ponavljam, nisam nikoga vrijeđao, prijetio, niti govorio da bi sam sebi nešto učinio. Svađao sam se sa suprugom, ona je krenula na mene, udarila me i bacila na pod. Obranio sam se tako da sam je uhvatio za kosu i odgurivao od sebe. Pretpostavljam da je masnice dobila kada se sa mnom hrvala na podu – kazao je optuženi nasilnik i dodao kako ga je za njihova boravka u Njemačkoj supruga triput prijavljivala za nasilje, no svaki je put prijavu povukla.

– Nikakvih uvreda nije bilo, a da nosi “hlače dopičnjake” spominjao sam prije nekoliko dana. Nije tu bilo nikakvih uvreda, podivljala je i počela me udarati jer sam joj govorio da mi njezin otac vrati alat koji mi je ukrao. Napala me šipkom i bacila na pod. Govorila mi je da sam đubre, ništkoristi i smeće, a njezini su mi se roditelji smijali – rekao je tijekom ispitivanja okrivljeni Florian. Opisao je kako se sa suprugom sukobljavao i dok su bili u Njemačkoj gdje su dobili “jednog čovjeka” koji s njima razgovara i pokuša im pomoći oko problema.

Ima probleme sa živcima

– Ona ima probleme s živcima, no ne liječi se zbog čega je ostala bez posla. U Njemačkoj me pokušala ubiti tako da mi je stavila ruke u usta i boksala me šakom po glavi. O tome posjedujem i fotografije na mobitelu – kazao je Florijan koji je sebe okarakterizirao kao osobu koja voli popiti, ali da nema problema s alkoholom. Dodao je kako se misli vratiti u Njemačku i sa suprugom riješiti probleme koje imaju.

Tijekom istrage svjedočili u roditelji Florianove supruge. Njezin otac rekao je kako je kći vikala ‘upomoć’ i dalje opisala kako je bila uznemirena i šokirana napadom. Majka napadnute žene opisala je kako je njezin zet dohvatio kćer preko ograde i udario je.

– To nije bilo prvi put da mi je prijetio, a te prijetnje smatram ozbiljnim. Zbog toga sam se osjećala i uznemireno – kazala je majka napadnute žene. Oboje njezinih roditelja kazali su kako je Florian bio taj koji je nasrtao metalnom šipkom, a nesretnica je djelovala uplašeno, dok je njezin zlostavljač bio ljut i agresivan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI