TEROR: Napadaju suce koje policija sve češće štiti, mladi se ostavljaju suđenja

Podravski list profile

Proljeće na županijskim nogometnim travnjacima vrlo je živo, a sve drvlje i kamenje na svojim su leđima osjetili suci utakmica. U najmanje tri utakmice bilo je vrlo napeto, a na subotnjoj utakmici Prve ŽNL u Koprivnici između Tehnike i Bratstva iz Kunovca morala je intervenirati i policija.

Čekaju snimku utakmice

– Riječ je o čistom propustu organizatora utakmice koji nije imao angažirana najmanje tri redara. Zbog toga će biti i disciplinski kažnjeni – rekao nam je Zlatko Šimčić, šef županijskih nogometnih sudaca.

Utakmicu koprivničke Tehnike i Bratstva sudila je trojka na čelu sa sucem Ivanom Molvarcem iz Kalinovca. Prema gostima, sudačka trojka oštetila ih je za dva kaznena udarca u utakmici koju su pred kraj izgubili 1:0. Razjarilo je to navijače Bratstva, a suce je zbog njihove vlastite sigurnosti s terena ispratila policija. Zanimljivo i delegat utakmice Mario Zagorščak naveo je kako je sudac propustio sankcionirati prekršaje te da je Bratstvo oštećeno. Takav stav delegata začudio je i Zlatka Šimčića.


Šimčić: Riječ je o čistom propustu organizatora utakmice koji nije imao angažirana najmanje tri redara

– U Savez još nije stigla snimka utakmice tako da ne znam kako je delegat mogao napisati tako nešto bez ikakve provjere. Imali smo seminar na kojem smo educirali delegate kako takve situacije do provjere moraju u zapisniku navesti kao sporne, a ne da je netko oštećen – rekao je Šimčić i dodao:

– Proljeće je na nogometnim terenima uvijek nervoznije od jeseni, a suce je najlakše okriviti dok nešto ne ide. Imamo situaciju na utakmici Druge ŽNL između Močila i Hrvatskog Bojovnika, na kojoj je navijač pivom polio mladog pomoćnog suca koji se nakon pretrpljenog šoka i neugodnosti ostavio suđenja, barem privremeno. To je već zabrinjavajuće – istaknuo je Zlatko Šimčić i prvi javno istaknuo problem o kojem svi potiho zuje, a nitko se ne usudi javno reći.


Proljeće je na nogometnim terenima uvijek nervoznije od jeseni

Nemile scene

– Ne znam znate li da u našoj županiji igra 49 gospodina iz Zagreba koji dobivaju 500 do 700 kuna po utakmici. A gdje su tek Bjelovarčani i Međimurci. Ti dečki znaju biti nemogući, misle da samo tako mogu proći prvenstvom i kada im ne ide, tada nastaje nervoza koja posljedično rezultira ovakvim nemilim scenama – objasnio je Šimčić.

Uz dvije spomenute utakmice, probleme su suci imali i na utakmici Druge ŽNL u Sigecu između domaće Mladosti i Starigrada kada je nezadovoljni navijač također pivom polio linijskog suca. Glavni sudac prekinuo je utakmicu koja je nastavljena tek kada su redari očistili prostor od navijača u blizini pomoćnog suca.

Dodajmo samo na kraju kako je Tehnika u današnjem glasniku Županijskog nogometnog saveza zbog loše organizacije subotnje utakmice s Bratstvom kažnjena s 500 kuna.

VIDEO: Policija prati suce s utakmice Tehnike i Brastva

FOTO Čitatelj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti