PRIZORI STRAVE KOD ŽABNA Jedna osoba poginula u izravnom sudaru teretnog i osobnog vozila kod Križevaca

Nesreća se dogodila oko 23.05 u Sv. Ivanu Žabnu


Autor: podravski.hr — 17.11.2017. / 9:02 Crna kronika

Jedna je osoba smrtno stradala u teškom sudaru teretnog i osobnog automobila sinoć nešto iza 23 sata u Svetom Ivanu Žabnu kod Križevaca.
Naš reporter Admir Sinani javio s se s mjesta nesreće, kasnije mu se pridružio i Darko Imbriša. Cesta je zbog kiše bila prilično skliska.
Jutros je stiglo priopćenje policije koje prenosimo u cijelosti:
“U četvrtak, 16. studenoga, oko 23.05 sati u Svetom Ivanu Žabno u Ulici braće Radića vozač rođen 1997. godine upravljao je osobnim automobilom Renault Clio križevačke registracijske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika, u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretao teretni automobil Man zagrebačkih registracijskih vozila sa priključnim vozilom, a kojim je upravljao 38 – godišnji vozač. Tom prilikom na lijevoj prometnoj traci osobni automobil je udario u teretni automobil te je od siline udara odbačen u dvorište kuće, a teretno vozilo je sletjelo van kolnika u putni jarak.
​Vozač osobnog automobila je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo, a vozač teretnog vozila je lakše ozlijeđen. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola”.

Kamion koji je sudjelovao u nesreći – Foto: DARKO IMBRIŠA

Radi obavljanja očevida za sav promet je bila zatvorena ta dionica državne ceste, a promet se iz pravca Vrbovca u pravcu Bjelovara odvijao obilazno, i to Haganj, Nova Kapela, Farkaševac, Rajić, Rovišće i obratno iz pravca Bjelovara za Vrbovec.
FOTO: DARKO IMBRIŠA