TEŠKA NESREĆA KOD CAREVDARA: putnički vlak zaletio se u lokomotivu, tri osobe ozlijeđene

Do nesreće je došlo jer je strojovođa putničkog vlaka S. Š. (49) iz Vrbanovca navodno prošao na crveno i zabio se u teretnu lokomotivu koja je išla u istom smjeru. Sreća da brzine nisu bile velike


Autor: podravski.hr — 18.12.2012. / 10:04 Crna kronika

Putnički vlak zaletio se u lokomotivu

CAREVDAR, KORPIVNICA – Tri su osobe ozlijeđene u sinoćnom sudaru putničkog vlaka i lokomotive kod Carevdara. Putnici D.D. (54) iz F iz Funtane slomljena je noga pa je nosilima hitne pomoći prebačena u bolnicu, a lakše su ozlijeđeni kondukter A.P. (54) iz Koprivnice i strojovođa putničkog vlaka S. Š. (49) iz Vrbanovca, koji je, kako se neslužbeno govori, vjerojatno skrivio nesreću jer je prošao na crveno i zabio se u teretnu lokomotivu koja je išla u istom smjeru.
Zbog očevida pruga Koprivnica – Križevci bila je zatvorena za promet, a danas se očekuje prvi izvještaj policije i HŽ-ovih djelatnika koji su bili na terenu. Najavljeno je i kako će danas, u utorak, ozlijeđene u koprivničkoj bolnici poisjetiti HŽ-ov direktor putničkog prijevoza.
Inače, to je već treći, i to težak incident na našoj pruzi u vrlo kratko vrijeme. Najprije je prije nekoliko tjedana u dlaku izbjegnut izravan sudar dvaju vlakova između Dugog Sela i Sesveta, a potom se na pružnom prijelazu u Starogradskoj ulici u branici nisu spustili niti zvučno-svjetlosna signalizacija radila u trenutku dok je vlak prolazio tim prijelazom. Vozači automobila pukom srećom uspjeli su zaustaviti vozila prije naleta vlaka.
Više o teškoj nesreći kod Carevdara u petak u Malom Podravskom koji donosi i ekskluzivne fotografije nedugo nakon sudara.
FOTO: DUBRAVKO VUTUC / Podravski list