TEŠKE OZLJEDE Mlada studentica (23) sinoć biciklom izletjela na zebru, na nju naletio automobil

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju


Autor: podravski.hr — 12.12.2018. / 12:38 Crna kronika

Teška prometna nesreća sinoć u Čakovcu (Foto: Andreja Šmitran / List Međimurje)

Mlada studentica (23) s područja Križevaca teško je ozlijeđena jučer navečer u Čakovcu. Kako su izvijestili iz PU međimurske, nesretna je djevojka oko 18.30 sati u Ulici Otokara Keršovanija biciklom izletjela preko pješačkog prijelaza kada je na nju naletio osobni automobil kojim je upravljala 40-godišnjakinja.
Biciklistica je nakon naleta pala na tlo i teško se ozlijedila, a na njezin bicikl trenutak kasnije naletio je kamion kojim je upravljao 54-godišnji mađarski državljanin. O tome je sinoć odmah izvijestio portal Medjimurje.hr.
– Bicikl kojim je djevojka upravljala bio je tehnički neispravan, nije imao svjetlo, a biciklistica nije nosila reflektirajući prsluk ni reflektirajuću odjeću – rekao nam je danas Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.
Dodao je kako je dinamika nesreće kad biciklist izlijeće na obilježeni pješački prijelaz izražen problem s kojim se često susreću.
Biciklistica je nakon nesreće, kako su rekli u međimurskoj policiji, vozilom hitne pomoći prebačena u Županijsku bolnicu Čakovec i zadržana je na liječenju. Zbog očevida promet je tom ulicom bio obustavljen i odvijao se okolnim ulicama.
– Vozačicu bicikla prekršajno smo prijavili, dok protiv ostalih sudionika neće biti pokrenute nikakve sankcije – rekao nam je glasnogovornik Risek.
– Vozilom hitne pomoći ozlijeđena biciklistica je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena te je zadržana na liječenju. Zbog očevida prometne nesreće u vremenu od 18.45 sati do 20.10 sati promet je na dijelu Ulice Otokara Keršovanija od raskrižja sa Uskom ulicom do raskrižja sa Ulicom dr. Ante Starčevića bio obustavljen i odvijao se okolnim ulicama. Vozačica bicikla bit će prekršajno sankcionirana – navode u Policijskoj upravi međimurskoj. (ke)

FOTO: ANDREJA ŠMITRAN / LIST MEĐIMURJE