PRIJETNJE Četiri puta je Nenad osuđivan uvjetno, a i peti je put, pogađate, izbjegao odlazak u zatvor

Presudom su mu ukinute mjere opreza pa tako opet može posjećivati spomenuti kafić i približavati se trima osobama koje su svjedočile teškim prijetnjama


Autor: podravski.hr — 03.01.2019. / 10:35 Crna kronika

Ilustracija / Prijetnje su se dogodile ljetos ispred kafića

Nenad (37) osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog prijetnji smrću vlasniku ugostiteljskog objekta u okolici Križevaca, a kazna zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro. Presuda je pravomoćna i na nju se nema pravo žaliti.
Nenad, tako, ni ovaj put neće u zatvor premda je već četiri puta pravomoćno osuđivan za različita kaznena djela: prijetnju, krađu, krivotvorenje dokumenata, oštećenje tuđe stvari. Kazna je svaki put bila uvjetna.
Prema novoj presudi Općinskog suda, Nenad je proglašen krivim jer je lani u kolovozu ispred kafića kod Križevaca oko 18 sati vlasniku lokala “rekao da će ga zaklati, ubiti, rasporiti, odrezati mu glavu, ubiti mu oca, mater, ženu i djecu i da će minirati i zapaliti navedeni ugostiteljski objekt”. To je kod vlasnika “izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost te strah za život i sigurnost njemu bliskih osoba”.
S obzirom da je drugome ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, ekspresno je proglašen krivim i osuđen. Presudom su mu ukinute mjere opreza pa tako opet može posjećivati spomenuti kafić i približavati se trima osobama koje su svjedočile teškim prijetnjama. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA