“TEŠKI KRIMINALAC” Policajci uhitili prosjaka Igora (49) koji je klečao ispred dućana i prosio novac

Izrečena novčana kazna primjerena je vrsti i težini počinjenog djela, s time da je okrivljeniku u kaznu uračunato oduzimanje slobode u svezi s počinjenim djelom - stoji u presudi koprivničkih 'prekršajaca'


Autor: podravski.hr — 14.12.2018. / 13:41 Aktualno

Ilustracija / Sve više prekršajnih prijava i presuda protiv prosjaka

Igor (49) uhićen je zbog prosjačenja ispred Konzuma u Đurđevcu. Na Prekršajnom sudu u Koprivnici ovih je dana osuđen na novčanu kaznu od 80 eura, odnosno 612 kuna, koja mu se zbog uhićenja, doduše, umanjuje za 300 kuna.
Prema presudi, nesretni prosjak iz Međimurja u travnju ove godine u 11.50 sati ispred Konzuma u Đurđevcu klečao je na koljenima te skupljenim rukama prolaznike traži milostinju, odnosno prosio ih novac. Policajci su ga odmah uhitili i jedno vrijeme zadržali.
Time je, smatra Prekršajni sud u Koprivnici, počinio prekršaj protiv javnog reda i mira. Kaznu mora platiti u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude.
– U izrečenu kaznu se okrivljeniku uračunava vrijeme uhićenja kao 300 kuna, tako da mu još ostaje za platiti 312 kuna. Izrečena novčana kazna primjerena je vrsti i težini počinjenog djela, s time da je okrivljeniku u kaznu uračunato oduzimanje slobode u svezi s počinjenim djelom – stoji u presudi koprivničkih ‘prekršajaca’. (rm)

Ilustracija / Prosjak je pošteno nadrapao zbog svojih nečasnih radnji

FOTO: ILUSTRACIJA