TEŠKO OZLIJEĐEN Vlasnik kuće išao popravljati krovište. Odjednom je zapuhao jak vjetar…

Vlasnik je s ozbiljnim ozljedama hitno prebačen u bolnicu


Autor: podravski.hr — 07.02.2018. / 7:19 Aktualno

Dio krovišta koji se odjednom otrgnuo

Ludbreški su vatrogasci nakon vrlo burnog tjedna, u kojem su dvaput morali oslobađati prikliještene putnike iz automobila nakon prometnih nesreća, opet imali vrlo delikatnog posla. Prije par dana su, naime, oko 13.30 sati dobili dojavu o tehničkoj intervenciji i spašavanju unesrećenih te sanaciji krovišta u Globočecu Ludbreškom.
– Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je došlo do kidanja dijela krovišta uslijed jakog vjetra te je tom prilikom došlo do bacanja unesrećenog (koji je pokušavao popraviti krov. op.a) s krova na sporednu zgradu. Pristupamo pomoći djelatnicima hitne medicinske pomoći Ludbreg u zbrinjavanju unesrećenog – izvijestili su iz DVD-a Ludbreg.
Nakon što je unesrećeni vlasnik kuće s ozbiljnijim ozljedama prevezen u bolnicu, vatrogasci su morali osigurati kuću od mogućnosti urušavanja krova, ali i požara. Prvo su prizemljili odlomljeni dio krovišta pomoću užadi.
– Zbog oštećenja dimnjaka obavili smo gašenje u peći centralnog grijanja zbog mogućnosti zapaljenja. Provjerom uvidjesmo da je došlo do puknuća zidanog dimnjaka te smo ga u konzultaciji s vlasnicima zbog sigurnosti od urušavanja srušili – objasnili su u ludbreškom DVD-u. (md)
FOTO: DVD LUDBREG