TEŠKO STANJE Dječak koji je sletio traktorom spojen na umjetna pluća. I dalje je životno ugrožen

Iskaze policiji dali su dječakovi roditelji i djed koji je jedini bio svjedok nesreće jer je vozio traktor iza nesretnog dječaka


Autor: podravski.hr — 25.04.2018. / 19:14 Crna kronika

Dječak je traktorom sletio u kanal i teško se ozlijedio

Dječak (11) koji se jučer teško ozlijedio sletjevši traktorom u kanal kod Križevaca i dalje je životno ugrožen, doznajemo iz liječničkih izvora.
Stanje su mu najprije stabilizirali u koprivničkoj Općoj bolnici, a potom je hitno prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Kako tamo doznajemo, djetetu je dio traktora prignječio prsni koš i pluća pa je u nesreći izgubio svijest. Zato je odmah spojen na respirator jer ne može samostalno disati, a slijede detaljne pretrage glave.
– Na žalost, dječakovo stanje i dalje je vrlo ozbiljno i po život opasno – otkriva nam izvor iz liječničkih krugova.
Kako je moguće da je dijete sjelo za upravljač jakog poljoprivrednog stroja i uputilo se lokalnom cestom – zasad nije poznato. Odgovor na to dat će koprivnička policija koja je na mjestu strašne nesreće u mjestu Raščani obavila očevid. Danas su nastavili s rasvjetljavanjem svih okolnosti koje su dovele do strašne nesreće i zbog koje će, po svemu sudeći, netko i kazneno odgovarati.
Iskaze su, prema neslužbenim informacijama, dali djed koji je jedini bio svjedok nesreće jer je vozio traktor iza nesretnog dječaka, ali i roditelji koji su dopustili da dječak sjedne za upravljač moćnog poljoprivrednog stroja. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF