TEŽAK BRAK Mladi supružnici cijeli dan pili pa se navečer potukli. Muža odmah pritvorili, ženu nisu

Muž je kažnjen s 1200, a njegova supruga s tisuću kuna kazne


Autor: podravski.hr — 29.05.2018. / 11:13 Crna kronika

Ilustracija / Jadna je žena nakon nasilja iznenada preminula

Mortus pijani muž (32) i žena (23) iz Koprivnice potukli su se tako da su ih morali razdvajati koprivnički policajci. Suprug je završio u pritvoru, a oboje su nakon prekršajnog postupka ovih dana novčano kažnjeni.
Dogodilo se to oko 21.30 sati kada su oboje bili toliko ‘mrtvi’ da su jedva mogli stajati. Muškarac je u sebe natočio 2,65 promila, a njegova draga nije mnogo zaostajala. Bila je ‘pod parom’ od 2,32 promila.
U jednom trenutku poletjele su šake. Nije sigurno tko je koga prvi ‘potegnuo’, no supružnici su se međusobno lupali šakama po glavi i drugim dijelovima tijela.
Dolazak policije bilo je očito jedino rješenje da ih se razdvoji i primiri. Policajci su nasilnog supruga uhitili, dok su mu ženu ostavili kod kuće, no svejedno je zbog sudjelovanja u nasilju prijavljena prekršajno. Njihov je sukob nedavno, nakon policijske prijave, rješavao gradski Prekršajni sud.
Prema presudi, nasilni je muškarac nekoliko puta udario suprugu šakom, a udarci su ponajviše ‘sjedali’ po glavi. No, ni pijana supruga mu nije ostala dužna. Žestoko mu je uzvratila istom mjerom, udarcima šakom u glavu i drugim dijelovima tijela.
Na suđenju koje je završeno nedavno, sutkinja Dubravka Končar Brodarić supružnike je proglasila krivima. Muškarac bi morao platiti 1200 kuna, no kako je bio pritvoren, mora platiti 600 kuna. Jednaki iznos mora uplatiti i supruga ukoliko na vrijeme plati dvije trećine od 1000 kuna dosuđene joj kazne. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA