Tihi prosvjed za mir ove subote i u Koprivnici

Koprivnica se pridružuje brojnim drugim gradovima diljem Europe, ali i svijeta na akciji “Podne u parku: Zajedno za mir”. Ovim putem pozivaju građane da se okupe u koprivničkom parku, i to ove subote u podne.

– Ponukani situacijom u svijetu, a inspirirani idejom Centra mirovnih studija iz Zagreba i njihovom „Akcijom solidarnosti: Dosta je ratova – želimo mir!“ te brojnim sličnim inicijativama u gradovima širom Europe, odlučili smo podržati – MIR – stoji u objavi događaja na Facebooku, koji organizira nekoliko udruga i organizacija koje djeluju na području Koprivnice.

– Ovo je akcija i tiho okupljanje za sve koji žele izraziti podršku stanovnicima Ukrajine (i svih drugih ratom zahvaćenih područja) čija je sigurnost i egzistencija ugrožena, ali prosvjednicima protiv represivnih vladajućih režima u Rusiji (i diljem svijeta) čija je jedina nit vodilja – MIR. Vrijeme je za mirno rješavanje sukoba, solidarnost, toleranciju, empatiju, blagost i suosjećanje i prihvaćanje svih onih koji bježe pred užasima rat(ov)a – zaključuju organizatori.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI