Tijekom vikenda pet nesreća zbog brzine i čak 118 prekršaja prekoračenja brzine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija je izvijestila o stanju u prometu tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke županije. Zabilježeno je 11 prometnih nesreća od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a ukupno je ozlijeđeno šest osoba. Uzrok najviše nesreća, njih pet je neprilagođena brzina, dok su tri prouzročene zbog utjecaja alkohola, a zabilježeno je sudjelovanje i stradavanje dva vozača bicikla.
 
Sankcionirano je 198 prometnih prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu i čak 118 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. Tri vozača su bila uhićena, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 31. srpnja, u 15.06 sati, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 134 kilometra na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 1. kolovoza, u 9.30 sati, u Ulici Močile u Koprivnici, kod 45-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila upravljao biciklom.
 
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI