NEPOPRAVLJIV Svaki mjesec provaljivao u 17 klijeti! Nije mu smetalo što je prije toga zbog krađa osuđen na čak 11 godina zatvora

Kriminalni je put Josip Z. (52) počeo s 23 godine daleke 1989. i tad su krenuli njegovi problemi sa zakonom te je počeo nizati zatvorske kazne


Autor: podravski.hr — 13.09.2018. / 10:39 Crna kronika

Ilustracija / Policajci su obavili očevid no lopov je pobjegao

Općinski sud u Varaždinu potvrdio je optužnicu protiv Josipa Z. (52) koji je tijekom travnja, svibnja i lipnja ove godine provalama sijao strah među vinogradarima ludbreškog, koprivničkog i varaždinskog kraja.
Josip je do uhićenja uspio provaliti u čak 51 vinogradarsku klijet. U većini provala nije imao sreće i morao je otići praznih ruku. Provalničke sreće imao je tek tri puta kada je uspio ukrasti novac ili predmete veće vrijednosti, dok je u ostalim slučajevima krao hranu i piće te predmete vrlo male vrijednosti koje su mu se svidjeli ili u tom času učinili potrebnima.
Najviše je sreće Josip imao 22. svibnja kada je provalio u vikendicu u Slanju pored Ludbrega gdje je pronašao 1500 kuna u gotovini, a ukrao je i suhomesnate proizvode. U vikendici nedaleko Varaždina ukrao je zidni tuš s mješalicom ukupne vrijednosti 800 kuna, a u vinogradarskom predjelu Lužec je nakon provale ukrao vojnički dvogled vrijedan više od 1500 kuna, crne muške cipele i pola kruha.
Na popisu ukradenih predmeta u ostalim provalama zaista se našlo svega i svačega. Ukrao je kuhinjski nož, deke, cipele, tenisice, majice, salame, slanine, šunke, kavu, sokove, pivo, vino i rakiju.
Josip će suđenje dočekati u zatvoru zato što je odmah nakon uhićenja zadržan u pritvoru, a tamo će ostati dulje vrijeme. Riječ je o kriminalcu osebujne prošlosti koji je veći dio života proveo iza rešetaka, a čeka ga i 11 godina zatvora na koliko je osuđen 2015. godine presudama Općinskog suda u Varaždinu zbog niza kaznenih djela, uglavnom teških krađa i provala. Dakle, i nakon tih presuda nastavio je po starom.
Kriminalni je put počeo s 23 godine daleke 1989. godine. Tada su krenuli njegovi problemi sa zakonom te je počeo nizati zatvorske kazne. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA