TKO JE LOPOV Nećaci s društvom svratili kod tete Anice na gemišt i rakiju, a njoj te noći nestali euri

Ne vrati li Alen teti Anici 300 eura u roku od šest mjeseci, morat će devet mjeseci provesti u zatvoru


Autor: podravski.hr — 26.09.2018. / 13:06 Crna kronika

Ilustracija / Gospođa Anica eure je držala na šanku u kuhinji

Alen (41) iz okolice Varaždina osuđen je na devet mjeseci uvjetne zatvorske kazne i naloženo mu je da gospođi Anici vrati 300 eura koje joj je ‘maznuo’ sa šanka u dnevnom boravku obiteljske kuće.
Prema presudi Općinskog suda, Alen je s Aničinim nećacima svratio do tetine kuće na gemište i rakiju. Obitelj ih je počastila, a Alen je u jednom času išao na wc pa usput pokupio 300 eura. Na sudu se vadio kako nema pojma o čemu svi pričaju, ali sudac mu nije povjerovao.
– Bio sam u kafiću s prijateljima Igorom i Miljenkom, pa su me nagovorili da skoknemo do Igorove tete Anice na piće. Tamo smo popili par pića i otišli kući, da bih ja dan poslije čuo da me se optužuje da sam Igorovoj teti ukrao nekih 300 eura. Osim mene, Igora i Miljenka, kod tete Anice bilo je još drugih osoba koje ne poznajem. Točno je, išao sam na wc jer smo pili, ali išli su i drugi. A ja se ne sjećam da sam prolazio pokraj nekakvog šanka, niti sam vidio ikakve eure – branio se Alen.
Teta Anica navela je kako je nećak Igor doveo društvo u njezinu kuću gdje su ih počastili i lijepo ugostili.
– U kući su sjeli u blagovaonicu, a moj suprug ih je počastio rakijom i gemištima. Zadržali su se negdje do 19.15 sati. Bio je tu i moj drugi nećak Dean. Poslije su svi otišli u garažu popiti još pokojeg putnog gemišta. Tad je k meni u blagovaonu došao nećak Dejan s kojim sam se još prije dogovorila da ću mu promijeniti 300 eura. Dao mi je jedanput po 100 i četiri puta po 50 eura, a ja njemu 2350 kuna. Eure sam stavila na šank u blagovaoni te s Deanom izašla iz kuće i otišla u garažu. Dok smo bili tamo, Alen je u jednom trenutku otišao u kuću, valjda na zahod. Osim njega, nitko drugi nije ulazio u kuću od trenutka kada sam na šanku ostavila 300 eura do odlaska gostiju – ispričala je gospođa Anica.
Za osuđujuću presudu ključan je bio i iskaz konobarice Ane u čiji su kafić te noći oko 20 sati došli piti Alen, Igor i Miljenko.
– Alen je često dolazio u moj kafić, ali nikad prije toga nije častio i nikad nije plaćao u eurima. Tad je piće za društvo i cigarete platio novčanicom od 50 era, a nakon nekog vremena sam mu razmijenila još 50 eura. Prijepodne je isto bio u kafiću, ali pio je na tuđi račun jer nije imao novaca. Drugi dan u kafić je došla neka gospođa raspitujući se o Alenu i optužujući ga da joj je ukrao 300 eura – prisjetila se konobarica.
Ne vrati li Alen teti Anici 300 eura u roku od šest mjeseci, morat će devet mjeseci provesti u zatvoru. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA