TKO JE TU LUD Načelnik tražio da mu smanje plaću na 85 kuna, većina ga odbila: To je ponižavajuće

Iznosom od 85 kuna ponižava se funkcija načelnika - kaže šef Općinskog vijeća Vlado Halusek


Autor: podravski.hr — 27.02.2018. / 20:02 Aktualno

Načelnik Bratanović (u okviru) i većina u Vijeću koja je odbila smanjenje njegove plaće

Općinu Podravske Sesvete kod Đurđveca nakon raspada koalicije HNS-a i nezavisne opcije Vlade Haluseka i dalje trese kriza vlasti pa Općinsko vijeće nije izglasalo prijedloge da se nezavisnom općinskom načelniku Krunoslavu Bratanoviću s liste HNS-a smanji volonterska naknada s 3900 na samo 85 kuna.
Većina u Općinskom vijeću, koju trenutno čine četiri vijećnika nezavisne opcije Vlade Haluseka, dva nezavisne opcije Branka Rođaka i jedan HDZ-a usprotivila se smanjenju naknade načelniku jer je, prema izglasanom proračunu, predviđeno da se ona prepolovi.
– Takav se prijedlog kosi s proračunom, a iznosom od 85 kuna ponižava se funkcija načelnika – istaknuo je Vlado Halusek.
Za HNS-ove vijećnike i Krunoslava Bratanovića takav stav vladajuće većine je neprihvatljiv, pogotovo zbog činjenice da im se na prošloj sjednici spočitavalo da se od ove godine izdvaja više novca za općinskog načelnika i zamjenika u odnosu na prijašnje čelnike. Od ove godine HNS-ov donačelnik Mladen Sitek postao je profesionalac i prima neto plaću od 7800 kuna pa izdvajanje za općinske čelnike s naknadom Bratanovića iznosi 11.700 kuna, dok su bivši načelnik i njegov zamjenik zajedno primali 10.400 kuna neto.
– Meni ne treba nikakva naknada jer imam svoj posao za koji dobivam plaću. Zaista je čudno da nas se proziva da smo skuplji od prošle vlasti, a kad želimo smanjiti naknade, onda se naš prijedlog ne prihvaća. To je samo potvrda da većina u Općinskom vijeću nije spremna na suradnju i da na taj način koči i projekte za razvoj općine – kaže načelnik Krunoslav Bratanović. (db)
FOTO: DINKO BOROZAN