TOKSIČNO MLIJEKO Inspektori Ministarstva poljoprivrede (zasad) ne dolaze u našu županiju

"Nemamo najava izvanrednih provjera kakvoće mlijeka u našoj županiji, a ukoliko ih i bude, problema s aflatoksinom ne bi smjelo biti", uvjerena je čelnica Stočarske udruge Žaklina Srbljinović


Autor: podravski.hr — 14.02.2013. / 20:30 Aktualno

KOPRIVNICA, RASINJA – Proizvođači mlijeka u našoj županiji, čini se, izuzeti su od izvanrednih kontrola inspekcije Ministarstva poljoprivrede. To bi trebala biti i potvrda da toksičnog mlijeka u našoj županiji nema.
Inspekcija traga za aflatoksinom M1 koji je nedavno pronađen u Dukatovim i Vindijinim pošiljkama mlijeka za Bosnu i Hercegovinu. Veterinarska inspekcija, neslužbeno doznajemo, na području naše županije u posljednjih nekoliko dana nije provodila nikakve izvanredne kontrole, a prilikom redovitih uzimanja uzoraka nisu primijećene nikakve nepravilnosti.
– Postoji mogućnost da će se mlijeko koje uzimaju Dukat i Vindija kontrolirati i u našoj županiji, no za sada, koliko znam, nema nikakvih naputaka od strane Ministarstva za područje naše županije – rekao je Danimir Kolman, direktor Veterinarske stanice Koprivnica.
Žaklina Srbljinović iz Gorice, predsjednica Stočarske udruge Rasinja, istaknula je kako za sada nema nikakve informacije o izvanrednim provjerama kakvoće mlijeka u našoj županiji, no ukoliko ih i bude, uvjerena je kako problema u našem okruženju ne bi smjelo biti.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ