Toliko brzo izumiremo da je pitanje isplati li se ulagati u infrastrukturu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovac prema planu Mjesnog odbora u ovoj godini prioritet je asfaltiranje putova koji vode do obiteljski kuća. Nužno je, kaže Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora asfaltirati put u odvojku u Bunarskoj ulici s kojeg prilikom svake jače kiše šljunak završava na cesti i ugrožava sigurnost vozača.

-U suradnji sa Županijskom upravom za ceste vodi se briga da se šljunak prilikom kiša čim prije počisti sa ceste, no za trajno riješenje problema nužno je asfaltiranje. U tom odvojku Bunarske ulice ima i naseljenih kuća pa smo dobili naznake od cestara da bi u ovoj godini dionica puta do tih imanja konačna mogla dobiti asfalt – kaže Slavko Horvat.

U planu je i asfaltiranje Ulice Lukove u kojoj također ima naseljenih kuća, a vlasnicima je otežan prilaz u jesenskim i zimskim mjesecima.

-Očekujemo da će u ovoj godini biti nastavljeno asfaltiranje vinogradarskih predjela pa ćemo pokušati dogovoriti s Gradskom upravom da se “povuče”  kilometar asfalt u Ulici Lukove – rekao je Slavko Horvat.

Najveći problem, dodaje Horvat, nije infrastruktura već činjenica da Čepelovac, kao i ostala prigradska naselja, sve više izumire. S nekadašnjih skoro 1 000 stanovnika naselje je danas palo na samo 278. To znači, naglašava Horvat, da je u 30 godina Čepelovac izgubio čak 700 stanovnika. 

-Preklani smo imali 13 umrlih i samo tri rođene bebe, a lani šest umrlih i dvije rođene bebe. S obzirom na takvu demografsku sliku nameće se i pitanje isplatili se uopće ulagati u infrastrukturu. Nikakve mjere dražve ili grada neće poboljšati natalitet. Jedino gospodarski razvoj i mogućnost da mladi nađu posao na našem području sa solidnim primanjima može zajamčiti bolju demografsku sliku. Bojim se da će proći i cijelo desetljeće dok se to ne dogodi, a upitno je koliko će dotad stanovnika imati Čepelovac i ostala prigradska naselja – zaključio je Slavko Horvat.

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI