Tomislav je još jedan u nizu koji je nogomet zamijenio ribolovom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomislav Hegedušić iz Koprivnice nogometne terene zamijenio je ribolovom. Nije Tomislav ribič početnik jer se ribolovom bavio godinama, no nakon 15 godina ponovno je odlučio sreću okušati na vodi. I odmah – pogodak! Lani u listopadu vratio se ribolovu, a krajem prosinca ulovio je svoju prvu veću ribu.

– Prije Božića ulovio sam štuku tešku nešto više od četiri kilograma i svojima doma pripremio odličan ručak na Badnjak. Inače, to je jedina riba koju nisam pustio otkako sam se vratio ribičiji, a inače pustim sve što ulovim – veli Tomislav.

Na ribolov odlazi barem jednom tjedno, a najljepše mu je u društvu prijatelja.

– Kako tko ima vremena, tako i idemo na vodu. Uglavnom idemo na Dravu, i to od Legrada do Gole. Više volim Dravu nego jezera, a i bolje se lovi na rijeci – kazao je Tomislav.

U ribolov je išao od svoje desete godine, a iako 15 godina nije bio u ribolovu, stara se ljubav prema prirodi te miru i tišini ipak vratila.

– Ne idem ja na ribičiju zbog ribe, nego to meni dođe kao antistres-terapija. Ako se nešto ulovi, zadovoljan sam, a ako ne, opet dobro. Bilo je malo skupo kupiti sav pribor i materijal koji jednom ribiču treba, ali preživio sam, tako da sada samo ‘dokupljujem’ ono što mi fali jer sam sve štapove koje sam nekad imao podijelio – objasnio je Tomislav.

Član je Carp kluba Podravina, ali o odlascima na natjecanja trenutno ne razmišlja.

– U ribolov idem za sebe i svoju dušu, to je sve zasad. Najviše volim loviti grabežljivce, a uskoro ću se prebaciti na smuđeve. To zahtijeva malo drugačiju taktiku, a zapravo svaka riba ima svoj način lova, tako da je na vodi uvijek zanimljivo. Nikad ne znam kakva će mi riba doći, ali u Dravi ima ribe za one koji strpljivo čekaju – zaključio je Tomislav.

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI