Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomo Čiković: Nemam pravo na kiks u svojoj ulici

Prijelazno zimsko razdoblje županijskih klubova nije obilježeno nekim značajnim kadrovskim  i igračkim promjenama, no svakako je zanimljivo bilo u pojedinim koprivničkim, gdje se dogodila promjena – trenera. Točnije, iz NK-a Koprivnica trener Tomo Čiković prešao je u NK Miklinovec. Iako isprva nemalo iznenađeni odlaskom bivšeg trenera, iz Miklinovca su, kako je rekao za Podravski list predsjednik kluba Vlado Rus, brzo reagirali, a zadovoljni su i svojim plasmanom na kraju jesenskog dijela, kao i ulaskom u četvrtfinale županijskog Kupa.

– Malo nas je iznenadio odlazak dosadašnjeg trenera Žuljića, no ubrzo smo intervenirali i pronašli rješenje. To je naš stari poznanik i domaći dečko iz Miklinovca, i s njim krećemo na proljeće. Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini rezimirali smo polusezonu i smatramo da možemo biti zadovoljni trenutnim šestim mjestom, kao i četvrtfinalom kupa – rekao je Rus, nadodavši kako su osvojili i tradicionalni memorijalni turnir koji i sami organiziraju.

S pripremama, odnosno treninzima za nastavak sezone kreću krajem siječnja, a računaju kako će trajati oko šest tjedana. U spomenutom će razdoblju, kako trenutno planiraju, odigrati oko pet ili šest pripremnih utakmica. Ciljevi, pokraj što bolje igre i rezultata, u narednom su razdoblju vezani i uz unapređivanje infrastrukture, odnosno nogometnog igrališta. Kako nam je rekao predsjednik popularne „Žute podmornice“ Rus, rezultatski bi bili zadovoljni i sredinom ljestvice, iako su si zadali i veće ciljeve:

Tomo Čiković

– Želimo i dalje biti među prvih šest, ajmo reći da smo si zadali neki visok cilj prema kojem želimo „napasti“ i četvrto mjesto, ali bit ćemo zadovoljni i plasmanom negdje u sredini – zaključuje Rus.

Kontaktirali smo i novog trenera Tomu Čikovića, koji nam je rekao kako je sretan i entuzijastičan zbog novog angažmana, koji mu je došao ubrzo nakon smjene u bivšem klubu.

– Miklinovec je klub iz moje ulice. Jedva čekam vidjeti svoju novu ekipu na terenu, vidjeti kako igrači dišu i kako to sve skupa funkcionira. Mogu reći da sam jako motiviran. Cilj nam je minimalno zadržati trenutnu poziciju. Osjećam kako nemam pravo na kiks u svojoj ulici i kako moram opravdati svoju novu poziciju – rekao nam je Čiković, napomenuvši kako prostora za poboljšanje vidi u cijelom nizu područja.

Vladimir Rus

– Mislim da klub može i želi više od toga kako je trenutno sad. Prostora za poboljšanje ima u igračkoj kondiciji, moramo poraditi i na tehnici i taktici. Cilj je, kao i uvijek, da klub bude bolji nego što je bio dosad. Potrudit ću se da se to i ostvari – zaključuje Čiković.

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI