Tomo mrtav pijan krenuo navijati za Vatrene, ali nije daleko stigao. Rezultat tekme doznao je u zatvoru

Završio je u policijskom zatvoru nakon što je mrtav pijan automobilom s hrvatskim zastavicama sletio s ceste u kanal zabivši se u zemljani nasip


Autor: podravski.hr — 12.03.2019. / 10:48 Crna kronika

Policija obavlja očevid nakon izlijetanja s magistrale

Tomo (52) iz okolice Đurđevca bio je pošteno ‘nakresan’ dok je automobilom oko 13 sati jurio Podravskom magistralom prema Koprivnici. Bila je nedjelja, 15. srpnja, povijesni dan kad su naši nogometaši igrali finale svjetskog prvenstva u nogometu protiv Francuza.

No, Tomo povijesno finale na koncu nije gledao. Završio je u policijskom zatvoru nakon što je mrtav pijan automobilom s hrvatskim zastavicama sletio s ceste u kanal zabivši se u zemljani nasip. Rezultat finala SP-a u Rusiji doznao je kasnije.

Ovih mu je dana stigla i presuda Prekršajnog suda u Koprivnici. Uvjetnih 15 dana zatvora, 6000 kuna kazne i 12 mjeseci bez vozačke dozvole. Kako se navodi u presudi, Tomo “nije bio sposoban sudjelovati u prometu, što je vidljivo iz analize alkohola u krvi i mišljenja vještaka Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić u Zagrebu”. Izmjereno mu je čak 3,33 promila alkohola.

– Krećući se otvorenim dijelom Državne ceste broj 2, između Plavšinca i Vlaislava u smjeru Koprivnice, usljed alkoholne opijenosti vozača došlo je do slijetanja opela astre izvan kolnika u odvodni kanal i udara desne bočne strane vozila u zemljani nasip – priopćili su tada koprivnički policajci.

Osim toga, ustanovljeno je kako je “upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem Policijske postaje Đurđevac od 14. lipnja 2013. godine oduzeta vozačka dozvola sve dok ne obavi izvanredni nadzorni zdravstveni pregled”. Vozio je, dakle, bez valjane vozačke, i to punih pet godina.

Da stvar bude ‘ljepša’, automobil je tog dana posudio od – prijatelja. (rm)

Čini se kako je Tomo krenuo navijati u Koprivnicu

FOTO: NIKOLA WOLF