Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomo ulovio štuku od 8,6 kila i dugu gotovo jedan metar

Tomislav Blažotinec iz Sigeca, naselja na području Općine Peteranec, prošlog je tjedna ponovno imao kapitalni ulov. Na rijeci Dravi na području Sigeca ulovio je štuku težine 8580 grama i dužine 96 centimetara. Izvlačenje novog kapitalca iz vode, kaže Tomislav, trajalo je oko 15 minuta, a u pomoć su mu uskočili i prijatelji iz Hlebina koji su bili nedaleko od njega.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ciljano sam išao u ribolov na štuku i oprema je bila prilagođena njoj pa nije bilo potrebno puno vremena da svladam novi dobar ulov. Po gramaži to je najteža štuka koju sam ulovio, a po dužini sam imao i veće, odnosno jednu koja je bila duga točno jedan metar – priča nam Tomislav Blažotinec.

Pohvalio se i velikim somom

U ribolov, dodaje on, isključivo ide na rijeku Dravu jer se nikad ne zna što tekućice nose i kakav se ulov može zakačiti.

– Drava je nepredvidiva i uvijek nosi nekakve izazove. Nikad ne znaš hoćeš li i što ćeš uloviti i to daje dodatnu draž ribolovu – ističe Tomislav Blažotinec.

Od kapitalnih ulova Tomislav se može pohvaliti i somom od 37 kilograma i 182 centimetra, smuđom od 8,2 kilograma, kao i amurima između 15 i 20 kilograma.

– Nisam opterećen ulovima, ali kao i svakom strastvenom ribiču, drago mi je kad ulovim kapitalca – kaže Tomislav Blažotinec.

Tomislav je uspješan i u natjecateljskom ribolovu. Zajedno s prijateljem Franjom Živkom natječe se u županijskoj Spin ligi, a u prošle dvije sezone osvojili su druga mjesta.

Kakva štuka!

– I natjecateljski je ribolov moj hobi, a i u ovoj sezoni planiramo se natjecati u županijskoj Spin ligi – zaključio je Tomislav Blažotinec.

FOTO Ustupio Tomislav Blažotinec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI